Gå til hovedinnhold

Offisiell "sjøsetting" av Business Region Kristiansand

- Business Region Kristiansand er med dette offisielt «sjøsatt», sa ordfører Harald Furre, da han ønsket over 100 gjester velkommen om bord i Fullriggeren Sørlandet, torsdag 17. august, under Arendalsuka.

"Sjøsetting" av Business Region Kristiansand

Ordfører Harald Furre erklærte offisielt Business Region Kristiansand for "sjøsatt", ombord på Fullriggeren Sørlandet 17. august. Foto: Ragna Marie Henden

 – Vi «sjøsetter» i dag en storsatsing på næringslivsutvikling i regionen med lansering av Business Region Kristiansand, sa ordfører Harald Furre. – Vi ønsker en offisiell åpning og markering nå under Arendalsuka for å vise også nasjonalt at Kristiansandsregionen satser sterkt på næringsutvikling.

– Vi vil med Business Region Kristiansand jobbe systematisk og strategisk, og tiltrekke oss og beholde kompetanse i regionen. Det er behov for å synliggjøre næringslivsarbeidet og tiltrekke oss nyetableringer og investorer. Målet er nye bedrifter og nye arbeidsplasser, presiserte Furre.

På Fullriggeren Sørlandet

Over 100 deltok på lansering og "sjøsetting" av Business Region Kristiansand ombord på Fullriggeren Sørlandet.

 «Sjøsettingen» fant sted om bord på Fullriggeren Sørlandet, som lå til kai i Arendal. Mannskapet hadde spent seil over dekket så gjester og bevertning ikke skulle «regne vekk». Men regnvær hindret ikke at over 100 påmeldte stilte til lansering og støttet opp om Kristiansand kommune og regionens nysatsing på næringslivet med Business Region Kristiansand.

Samarbeidsprosjekt

Business Region Kristiansand ble "sjøsatt" og hilst velkommen av samarbeidspartnere. Fv teknisk direktør Ragnar Evensen, næringssjef Geir A. Haugum, ordfører Johnny Greibesland, ordfører Harald Furre og ordfører Astrid Hilde.

For å markere at Business Region Kristiansand er et samarbeidsprosjekt med akademia, næringsliv, stat og kommuner på Agder, var flere aktører invitert til å komme med en hilsen. Både ordfører Astrid Hilde i Søgne, og Johnny Greibesland i Songdalen gratulerte og ønsket samarbeidet velkomment, og ser fram til utviklingen av flere arbeidsplasser for regionen. Rektor ved UiA, Frank Reichert, ivrer sterkt for næringslivprosjektet  og vil bidra til «vind i seilene». Sveinung Hofstad, direktør for Innovasjon Norge på Agder synes det var naturlig at «sjøsettingen» foregikk i Arendal, og understreket viktigheten av satsingen.

Logo, profil og nettside

Teknisk direktør Ragnar Evensen presenterte stolt nyansatt næringssjef og leder for Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum.

- Vi lanserer Business region offisielt i dag med logo, nettside, fine T-skjorter og stand her under Arendalsuka, sa teknisk direktør Ragnar Evensen. – Vi skal også på plass i nye kontorlokaler på Torvet i Kristiansand, og ha dette klart til vår nyansatte leder begynner i jobben fra 1. januar. Da seiler Business Region Kristiansand fulle seil. – Jeg er godt fornøyd og stolt over å ha ansatt Geir Askvik Haugum som vår nye næringssjef. Sørlandet, næringslivet, internasjonal skole for barna, og eplekake fra min kone gjorde utslaget for at han takket ja til stillingen, forteller Evensen.

www.businessregionkristiansand.no

Sørlandet har et spennende næringsliv

- Sørlandet har et spennende næringsliv, sa nyansett næringssjef og leder for Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum, som begynner i jobben 1. januar 2018.

- Sørlandet har et spennende næringsliv, og Kristiansand kommune oppleves som fremoverlent og løsningsorientert. Business region-kontoret er et spennende verktøy for å vise frem Sørlandet, og et slikt verktøy for regionen vil jeg gjerne være med på å utvikle, sa nyansatt næringssjef og leder for BRK, Geir Askvik Haugom, som starter i jobben 1. januar 2018.

Haugum har blant annet bakgrunn fra norsk og internasjonal næringsutvikling i Kina og Europa, og næringsutviklingsprosjekter i Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

- Det gjør noe med perspektivene å se Norge utenfra. Sett fra utlandet er åpenhet og samarbeid viktige faktorer som går igjen.

- For Business Region Kristiansand er det viktig å jobbe for å få til ting i hele regionen. Det må være åpenhet og interesse for å skape utvikling, mer enn den fysiske beliggenheten. Her er det viktig med et nært og godt samarbeid med alle aktører.

– Jeg har ingen store programerklæringer i dag, men har et ønske for arbeidet fremover å bidra til samlokalisering av ulike aktører som jobber med næringsutvikling. Vi skal skape et samarbeidsrom og et økosystem, et nærings- og gründerhus, hvor bedrifter og grundere mer uformelt kan få presentert sine ideer, og teste ut overfor investorer og finansiører. Et katalysatorsted, hvor aktører kan forsterke hverandre, og bygge enda bedre prosjekter for regionen, ønsker den nye næringssjefen.

Klar for "speed-date" fra 1. januar 2018

Næringssjef Geir A. Haugum er klar for innsats fra 1. januar 2018, og inviterer til "speed-date".

Selv er Haugum klar for «speed-date» med alle som ønsker å bidra til næringsutvikling. - Men ikke før 1. januar 2018, presiserer Haugum. – I høst er jeg  i Brüssel og avslutter jobben der, før jeg tar med meg kone og barn og flytter til Kristiansand. Det gleder vi oss til. Og så må jeg få takke for en flott mottakelse jeg har fått de siste dagene her under Arendalsuka, alt fra samarbeidspartnere, kommunen, næringslivet i regionen og media.

- Jeg gleder meg, og er heldig som får lov til å bli med på denne spennende seilasen med utvikling av Business Region Kristiansand, avsluttet næringssjef Geir Askvik Haugum.

Kontakt

For mer informasjon kontakt teknisk direktør Ragnar Evensen, mobil 901 98087

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 18.08.2017 13:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?