Gå til hovedinnhold

Offisiell åpning av "Cool planning in new Kristiansand"

Mandag 24. september ble den internasjonale workshop-uka «Cool planning in new Kristiansand» offisielt åpnet. 19 unge byplanleggere fra 15 land og 60 masterstudenter fra Ås er på plass i Søgne, Songdalen og Kristiansand.

Offisiell åpning

Ordfører Astrid Hilde i Søgne kommune ønsket 80 byplanleggere og studenter fra mange land velkommen til Søgne, og venter spent på hva unge øyne utenfra vil foreslå for å skape gode bysentra i nye Kristiansand. Foto: Ragna Marie Henden

– Søgne har skjærgård, doblet innbyggertall på sommeren, kulturlandskap som må vernes, og behov for tomter for bygg, og et lite bysentrum. Vi er spente på hvordan dere ser på kommunen vår, og hvilke forslag dere kommer med, sa ordfører Hilde.

Om cool planning

ISOCARP workshop for unge planleggere, "Cool planning in new Kristiansand", ble offisielt åpnet mandag 24. september. Det er første gang en slik workshop legges til Norge.

Ordførerne Astrid Hilde, Johnny Greibesland og Harald Furre åpnet «Cool planning av nye Kristiansand–uka», og ønsket studenter og internasjonale unge planleggere velkommen til sine kommuner. Ordførerne informerte også om de tre kommunenes særtrekk, spesialiteter og utfordringer. Søgne, Songdalen og Kristiansand er tre forskjellig kommuner sett på bakgrunn av innbyggerantall, næringsvirksomhet, natur og kommunal planlegging. 1. januar 2020 slås kommunene sammen til nye Kristiansand.

-Songdalen er en liten stolt kommune med jordbruk, skogbruk, store næringsbedrifter, mye dugnad og et lite sentrum, men med togstasjon. Vi ønsker dere hjertelig velkommen til bygda vår, sa ordfører Greibesland.

 Ordfører Harald Furre synes det var spennende med unge studenter og planleggere som ser på byen og kommunene med nye øyne. – Vi har store forventninger til hva dere vil foreslå for oss, sa Furre.

Forventningene ble tatt i mot av visepresident i ISOCARPs Young Planning Professionals` Programme, Zeynep Gey, som håpet å innfri etter en ukes hard jobbing av de unge.– Vi må «be cool – work hard – and have fun», sa Gunay.

- Det er lagt opp et tett program for workshop-deltakerne som gleder seg til å jobbe med nye Kristiansand som et case. Vi har valgt Kristiansand fordi dere er gode til så mye her, og et eksempel vi også kan lære av, sa professor Elin Børrud, som har med seg 60 masterstudenter og flere veiledere til workshop fra NMBU på Ås.

Åpne arrangementer

Innbyggerne i Kristiansand, Søgne og Songdalen inviteres til en rekke åpne arrangementer med innledning, diskusjoner, mat og møte med unge planleggere og studenter.

Her får du oversikt over gratis og åpne arrangementer under "Cool planning" workshop-uka i Søgne, Songdalen og Kristiansand.

Arrangementskomite

Arrangementskomiteen består av fv: Thor Skjevrak,kommuneplanlegger i Songdalen kommune, Vibeke Wold Sunde, fagleder plan i Søgne kommune, UiA-praktikant Magnus Skålhegg, prosjektkoordinator i Kristiansand kommune, Christina Rasmussen og prosjektleder Knut Felberg, leder for By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

Mer informasjon

Vi har laget en egen nettside med informasjon om "Cool planning in new Kristiansand". Her finner du også mer bakgrunnsinformasjon.

Cool planning in new Kristiansand

Kontakt

Knut Felberg, leder By- og samfunnsenheten, mobil 928 40 531
Rådgiver Christina Rasmussen, By- og samfunnsenheten Kristiansand kommune, mobil: 401 65 176
Vibeke Wold Sunde, fagleder for plan i Søgne kommune, mobil: 997 66 173
Thor Skjevrak, kommuneplanlegger Songdalen kommune, mobil:  932 85728

Hyggelig sosial velkomst

Studenter og planlegger fikk også både musikk og mat på første samling i Rådhuskvartalet. Kristiansandsartisten Kjetil Grande begeistret gjestene.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 24.09.2018 20:15
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?