Gå til hovedinnhold

Ny vurdering ga millioner til Aquarama

På anmodning fra Idrettssjefen vurderte kulturdepartementet tilskuddssatsen for svømmebassenget i Aquarama på nytt. Resultatet ble 6,9 millioner kroner i ekstra tilskudd.

Våken ansatt

En observant rådgiver sørget for økt statstilskudd til Aquarama. Foto: Svein Tybakken

– Det var en av rådgiverne mine som reagerte på at det årlige statstilskuddet til Aquarama ikke helt sto i samsvar med størrelsen på bassenget der, sammenliknet med hva andre kommuner fikk til sine anlegg. Så han satte opp et regnestykke og viste med klare tall at tilskuddet burde ha vært fem millioner høyere. Han ba høflig om en ny vurdering, sier idrettssjef Terje Abrahamsen.

Etter en drøy måned kom et positivt svar fra Det Kongelige Kulturdepartement. Ikke bare hadde departementet godtatt idrettsetatens argumentasjon når det gjelder selve svømmebassenget, de gjorde en ny vurdering av stupeanlegget, og justerte opp tilskuddet til det anlegget også.

– Til sammen blir det 6,9 millioner kroner ekstra, ut over det budsjetterte, i tilskudd fra staten, sier en fornøyd idrettssjef.

Penger i bykassa

Når disse ekstra statlige spillemidlene ankommer Kristiansand kommune, noe som skjer i løpet av to til tre år, går de rett inn i Bykassa. Idrettssjefen så selvfølgelig gjerne at noen av disse midlene kunne brukes innen hans etat, i idrettshallene.

– Jeg har merket meg den gledelige økningen i tilskuddet til Aquarama, men det er nok ikke mulig å båndlegge disse midlene nå. Men jeg forstår godt ønsket fra idrettssjefen, sier kommunens økonomidirektør Terje Fjellvang.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 25.11.2016 12:51
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?