Gå til hovedinnhold

Ny turvei klar til bruk

350 meter med ny turvei i Vågsbygd er nå klar til bruk.

Snarvei til Karuss

Den nye turveien (rød strek) går fra området ved Øvre Slettheia skole (øverst i bildet) og til den allerede eksisterende turveien som folk kan bruke for å komme til idrettsanlegget på Karuss (nede til høyre).

- Den nye turveien går fra boligområdet ved Øvre Slettheia skole til den eksisterende turveien i Fiskådalen som går helt til idrettsanlegget på Karuss. Dermed blir dette både en ypperlig snarvei fra Slettheia til Karuss, og en flott innfallsport til marka, sier rådgiver Helmer Espeland i Kristiansand kommunes parkvesen.

Han roser ansatte i ingeniørvesenet, som i løpet av en god måned har sørget for at den to meter brede turveien er klar til å ta imot både gående, joggere, barnevogntrillere, syklister og rullestolbrukere. Det har de gjort ved skånsom bruk av dynamitt og maskiner, for ikke å skade naturen.

Lett adkomst

Terje Vetrhus (t.v.) og Kjell Åsan fra kommunens ingeniørvesen har gjort seg flid med den nye turveien, til glede for de som bor i området. (Foto: Parkvesenet)

 

- Utgangspunktet var en skogssti som gikk i ganske bratt og ulendt terreng. Turveien går for det meste der stien var, men på de bratteste stedene har vi lagt den i en ny trasé. Selv om den er litt bratt noen steder, er turveien greit tilgjengelig for alle. Vi ønsker at det skal være lett å komme fra boligområdene og ut i friområdene, sier Helmer Espeland.

Den nye turveien ligger i et område som er regulert til friområde, med en klausul om at området skal brukes til friluftsformål. Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand deler på utgiftene til veien, som blir på mellom 400 000 og 500 000 kroner.

For media

Telefonnummeret til Helmer Espeland er 908 31 195

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 02.12.2016 09:57
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?