Gå til hovedinnhold

Ny teatergruppe for ungdom og voksne

Onsdag 23. august starter Sound of Happiness i samarbeid med Knuden – Kristiansand kulturskole en helt ny teatergruppe for ungdom og voksne med utviklingshemming fra 13 år og oppover. Teatergruppen har tilrettelagt undervisning i drama og teater, og påmeldingen er nå i gang.

Helt nytt tilbud

Fra 23. august arrangerer Sound of Happiness i samarbeid med Knuden – Kristiansand kulturskole teatergruppe på Musikkens hus for ungdom og voksne med utviklingshemming. Her blir det tilrettelagt undervisning i drama og teater, og påmeldingen er nå i gang. Foto: Scanstockphoto. Fotomontasje: Marte Krogstad.

For første gang i Kristiansand tilbys det nå tilrettelagt teatergruppe for ungdom og voksne med utviklingshemming fra 13 år og oppover. Tilbudet er et samarbeidsprosjekt mellom Sound of Happiness Kompetansesenter og Knuden – Kristiansand kulturskole.

– Da kulturskolen fikk forespørsel om å starte dramagruppe i Sound of Happiness var responsen utelukkende positiv. Ved å bidra med faglig kompetanse fra hvert vårt felt ønsker vi å skape en arena for glede. Tilbudet skal ha utgangspunkt i å skape glede og trygghet for eleven gjennom teaterlek, roller og kostymer. Undervisningen varer frem til våren 2018, og målet er å lage en liten forestilling som skal vises på Sound of Happiness festivalen i juni 2018, sier teaterlærer ved kulturskolen, Maria Lied.

Fellesskap og mestring

Daglig leder i Sound of Happiness, Eirin Syvertsen er glad for samarbeidsprosjektet, og ser frem til oppstart. Eirin Syvertsen. Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole

– I Kristiansand er det mange og varierte aktivitetstilbud for mennesker med utviklingshemming, men før nå har det ikke vært et tilbud innen drama og teater. Etter snart 30 med musikkunderundervisning utvider vi nå med nytt tilbud. Målet er at alle som deltar i teatergruppen skal kunne føle seg inkludert i et sosialt fellesskap på en positiv måte, og samtidig få oppleve mestring gjennom de ulike aktivitetene.
– Vi ønsket også å kunne inkludere flere mennesker fra målgruppen til og aktivt delta uavhengig av alder og funksjonsnivå. Tilbudet er nå helt i startfasen, men blir det økt interesse kan det hende at vi utvider til neste år, men nå ser jeg frem til oppstart og til en spennende høst, sier Syvertsen.

Oppstart og påmelding

Elevene melder seg på gjennom Sound of Happiness, og undervisningen vil foregå på Musikkens hus, Kongensgate 54, hver onsdag fra kl. 18.00-19.00. 

Oppstart onsdag 23. august. Sound of Happiness og Kulturskolen følger skolens ferie- og fridager.

Semesteravgift er kr. 1800,- per semester.
Teatergruppen har plass til 15 elever, så her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.

For påmelding, ta kontakt med daglig leder i Sound of Happiness, Eirin Syvertsen:
Telefon: 938 83 625
E- post: eirin@soh.no

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 09.08.2017 15:26
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?