Gå til hovedinnhold

Ny sykkelbane i Tresse

I Tresse står det nå en ny sykkelbane klart til bruk. Banen har blitt laget i forbindelse med sykkelrittet Tour des Fjords, og 14. mai fikk 11 elever fra Tordenskjolds gate skole testet ut den nye banen i herlig mai-vær.

Ny sykkelbane

Nå står det en helt ny sykkelbane klart til bruk i Tresse. Banen består av elementer med ulik vanskelighetsgrad, og kan brukes av alle som ønsker.

Nå står det en helt ny sykkelbane klart til bruk i Tresse. Banen består av elementer med ulik vanskelighetsgrad, og kan brukes av alle. Banen ble laget i forbindelse med sykkelrittet Tour des Fjords som kommer til Kristiansand 22.-23. mai

– Onsdag 23. mai arrangerer vi folkefest og barneritt i Tresse og da er det bare å ta med seg sykkel å teste ut den nye banen. I den forbindelse ønsket vi også å få til en mer permanent løsning som kan brukes etter arrangementene er ferdige den dagen. Resultatet ble denne flotte banen som 11 elever ved Tordenskjolds gate skole fikk testet i dag. Reaksjonene har vært veldig positive og da har vi oppnådd noe. For hele bakgrunnen til at vi gjør det her er for at barna skal ha det gøy, føle mestring og utfordring på samme tid, sier prosjektleder for Tour des Fjords i Kristiansand, Tore Løvland.

– Kjempegøy

Mandag 14. mai ble 11 elever ved Tordenskjolds gate skole invitert til å teste ut sykkelbanen, og det tok ikke lang tid før alle var på banen.

– Jeg syns det er kjempegøy og banen er veldig kul. Det jeg syns er aller mest gøy er den som vipper, og jeg kommer til å bruke banen igjen, sier Carl Sander Grim (12 år).

– Banen er veldig bra for den er både kreativ og gøy. Svingen og vippen var det aller gøyeste, og jeg kommer også til å bruke den igjen, sier Jakob Senum Nilsen (11 år).

Svingen var også veldig populær blant elevene.

Mobilt sykkelanlegg

F.V. Rådgiver i by- og samfunnsenheten, Christen Egeland, leder av produksjonsavdelingen i ingeniørvesenet, Torfinn Jore og prosjektleder for Tour des Fjords Kristiansand, Tore Løvland er veldig fornøyd med den nye sykkelbanen og oppfordrer alle til å ta med seg sykkelen til Tresse og teste ut de ulike elementene.

Sykkelbanen er laget av ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, og har blitt finansiert av Tour des Fjords og by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Utgangspunktet var basert på Oslo kommunes sykkelbane. For i likhet med banen i Oslo er også banen i Tresse et mobilt sykkelanlegg som kan flyttes på. Planen fremover er at banen blir stående til Tour des Fjords er over, for å så flytte den til et annet sted.

– Vi har vært i dialog med Oslo kommune og fått tegninger fra dem som vi har brukt som et utgangspunkt, og så har vi laget vår egen versjon. Banen er klart til bruk, og vi skal også få på plass noen elementer til. Det blir blant annet bildekk som de kan balansere mellom og en ekstra sving. Etter Tour des Fjords er over skal banen flyttes til et annet sted, men ny lokasjon er ennå ikke avklart, sier rådgiver i by- og samfunnsenheten, Christen Egeland som oppfordrer innbyggere til å sende inn tips:

– Banen er på 20x30 meter og må stå på flatt underlag. Hvis noen har en ledig plass kan de sende meg tips, sier Egeland.

Tips kan sendes inn via:

Mobil: 900 77 127
E-post: Christen.Egeland@kristiansand.kommune.no

Kontaktperson for media

Rådgiver i by- og samfunnsenheten, Christen Egeland, mobil: 900 77 127

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 22.05.2018 17:29
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?