Gå til hovedinnhold

Ny lesesirkel med Mirjam Kristensen

Torsdag 5. april kl. 19.00 - 20.30 arrangerer Kristiansand folkebibliotek ny lesesirkel som tar for seg klassikeren Forvandlingen (1925) av Franz Kafka. Forfatter Mirjam Kristensen leder lesesirkelen som arrangeres i 4. etasje på hovedbiblioteket.

Klassikerklubb

Torsdag 5. april er det klart for ny lesesirkel på hovedbiblioteket ledet av forfatter Mirjam Kristensen. Foto: Pål Gitmark Eriksen/Forlaget Oktober.

Har du lyst til å fordype deg i klassikerne i selskap med andre leseglade? Da ønsker Kristiansand folkebibliotek deg velkommen til deres nye lesesirkel ved navn Klassikerklubb. Første lesesirkel ble arrangert 1. mars som omhandlet Babettes gjestebud skrevet av Karen Blixen.

Torsdag 5. april kl. 19.00 – 20.30 arrangeres ny lesesirkel i Kunsthallen som er i 4. etasje på hovedbiblioteket. Litteraturformidler Camilla Gulbrandsen ved Kristiansand folkebibliotek forklarer at formålet er å trekke frem klassikere fra bokhyllen slik at man kan diskutere boka i sosialt og hyggelig lag.

– Formålet med lesesirkelen er at vi ønsket å gi klassikerne litt ekstra oppmerksomhet fordi den eldre litteraturen ofte forsvinner i dagens ti på topp-fokus. Vi vet dessuten at mange av lånerne våre har ønsket å være med i en lesesirkel. Lesesirkel er gøy og litt uvant fordi man selv må stå for refleksjonen. Man er mer «med» enn ved vanlige bokbad. Det er dessuten gøy å høre hva de andre har tenkt om boka. For ofte har man bitt seg merke i svært forskjellige ting, og det gjør samtalen spennende. I tillegg er lesesirkel en sosial og hyggelig ting, og man står fritt til å velge hvilke lesesirkler man vil delta på, sier Camilla Gulbrandsen.

Utvalgte verk

Forfatter Mirjam Kristensen har valgt ut fire klassiske verk for denne lesesirkelen som hun skal diskutere og analysere sammen med deltakerne. Før praten begynner vil Mirjam introdusere verket, og man bør ha lest boka på forhånd.

– Bøkene er små, og hvis man ikke har bøkene selv kan biblioteket hjelpe til med å skaffe de, sier Camilla Gulbrandsen.

Torsdag 5. mars står klassikeren Forvandlingen av Franz Kafka for tur. Boka handler om hovedpersonen Gregor Samsa som våkner en morgen og oppdager at han er forvandlet til et insekt. Samsa er bare forvandlet på utsiden, ellers er han den samme. Men foreldrene og søsteren vemmes. Snart har Gregor gått fra å være «ham» til å bli «det». Fortellinga ble utgitt første gang i 1915. Boka regnes i dag som en klassiker i vestlig litteratur, og har kommet i en mengde utgaver og oversettelser. Den har også blitt omarbeidet til teateroppsetninger, filmer, tegneserier og annet.

Klassikerklubben arrangeres på torsdager fra kl. 19.00 – 20.30 på disse datoene:

Torsdag 1. mars: Babettes gjestebud (1950) av Karen Blixen (avholdt).
Torsdag 5. april: Forvandlingen (1925) av Franz Kafka
Torsdag 3. mai: Daisy Miller (1881) av Henry James
Torsdag 31. mai: Flush (1933) av Virginia Woolf

Man trenger ikke å melde seg på, kun møte opp i Kunsthallen som er i 4. etasje på hovedbiblioteket.

Om Mirjam Kristensen

Mirjam Kristensen (f. 1978) debuterte i 2000 med romanen Dagene er gjennomsiktige, og ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris. For De som er ute i regnværet (2001) mottok hun Sørlandets litteraturpris. Siden kom de kritikerroste romanene En ettermiddag om høsten (2006) og Et rikt liv (2009). For Et rikt liv ble Kristensen nominert til P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris. Kristensen har mottatt Bjørnsonstipendet og Amalie Skram-prisen, og bøkene er oversatt til tysk og fransk. Jeg har ventet på deg er hennes femte roman, for denne ble Kristensen nominert til Sørlandets litteraturpris 2015. (Kilde: Forlaget Oktober).

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 24.03.2018 12:39
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?