Gå til hovedinnhold

Ny leder for by- og samfunnsenheten

Knut Felberg er ansatt som leder av by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

Til nyttår

Knut Felberg har en innholdsrik yrkeskarriere innen byplanlegging fra både inn- og utland. Til nyttår begynner han som leder for by- og samfunnsheten i Kristiansand kommune. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør og sjefingeniør i strategi- og utviklingsavdelingen i Statsbygg, en stilling han har hatt siden 2005. Felberg (58) begynner i den nye stillingen til nyttår.

- Jeg gleder meg, samtidig som jeg har mange sommerfugler i magen. Jeg vet at det er mange svært kompetente folk som jobber her, som det blir inspirerende å arbeide sammen med, sier Knut Felberg.

Felberg er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd borte fra hjembyen det aller meste av sin innholdsrike yrkeskarriere. Fra 2013 har han skjøttet Statsbygg-stillingen fra Kristiansand.

Stort hjerte for Kristiansand

- Jeg har et stort hjerte for Kristiansand, og har fulgt utviklingen av byen på avstand. Det blir givende å bidra til at byen kan fortsette den positive utviklingen den er i, sier den nye lederen for by- og samfunnsenheten.

Enheten har i overkant av 20 ansatte som arbeider med klima og miljø, næringsutvikling, samfunnsendringer, levekår og areal- og transportplanlegging.

Teknisk direktør Ragnar Evensen er meget fornøyd med å få en meget dreven planlegger, med solid yrkeserfaring fra inn- og utland, med på laget.

- Vi har samarbeidet mye med ham i Universitetsbyen Kristiansand, så jeg visste at han har bredden vi er ute etter. Han er en av de beste vi kan få tak i i Norge, med den kompetansen og erfaringen han har. Han har også et viktig kontaktnett mot sentrale myndigheter. Jeg har forventninger om at han skal tilføre oss kompetanse og gjennomføringskraft. Kommunen kan også ha godt av å få en med litt utenfra-perspektiv på byen og kommunen, sier Evensen.

Knut Felberg er utdannet innen regional planlegging (jordskiftekandidat) fra det som tidligere het Norges Landbrukshøgskole på Ås. Senere har han i tre år studert byplanlegging ved to universiteter i USA.

Solid erfaring

Han har arbeidet til sammen 15 år i Statsbygg. Før han ble avdelingsdirektør i 2005, var han seniorrådgiver i plan- og utredningsavdelingen samme sted fra 2001 til 2004. Felberg har også 13 års erfaring fra privat næringsliv, i all hovedsak fra Asplan Viak. Men han har også arbeidet med planlegging i både England, Palestina, Frankrike og USA.

De senere årene i Statsbygg har 58-åringen blant annet vært en av prosjektlederne for utviklingen av Bjørvika-området i Oslo, og har hatt prosjektansvar for planleggingen av det nye Regjeringskvartalet etter terrorangrepet.

Felberg overtar etter Finn Aasmund Hobbesland, som er ansatt som direktør for planprosesser og samfunnskontakt i Nye Veier.

Til media

Kontaktpersoner:

Knut Felberg: 928 40 531
Ragnar Evensen: 901 98 087

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 18.10.2016 16:42
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?