Gå til hovedinnhold

Norges beste sykkelby!

Kristiansand tok gullet i 2018 i kåringen av "Norges beste sykkelby", og sendte fjorårets vinner Lillestrøm til andreplassen.

Best blant 30 byområder i Norge

Statsråd Ketil Solvik Olsen delte ut plakett og ordførerkjede laget av sykkelkjede til Tove Welle Haulgand, stolt varaordfører for «Norges beste sykkelby». Prisutdelingen fant sted på den nasjonale sykkelkonferansen, arrangert av Syklistenes Landsforening i Sarpsborg. Foto: Bjørne Jortveit

Kristiansand gikk i år til topps i Syklistenes Landsforenings kåring av «Norges beste sykkelby», blant 30 byområder i Norge.

Generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening gratulerer  Kristiansand på det varmeste med årets førsteplass:

– Kristiansand gjennomfører både små og store tiltak, innenfor kommunikasjon, infrastruktur, drift og vedlikehold, til glede for byens mange syklister. Og ikke minst har de et av landets mest utbygde sykkelveinett. Det gir resultater.

Pressemelding fra Syklistenes Landsforening

Gledelig nyhet etter strategisk satsing

Kristiansand er Norges beste sykkelby! En stolt "sykkeldelegasjon" fra Kristiansand kommune overvar prisutdelingen. Fv. Rådgiver Christen Egeland, varaordfører Tove Welle Haugland, rådgiver Bjørne Jortveit og Raimond Oseland i Kristiansand kommune.

- Dette var en gledelig nyhet! Vi har satset strategisk over mange år for å gjøre Kristiansand til Norges mest attraktiv sykkelby. Og i år gikk vi endelig av med seieren, sier varaordfører Tove Welle Haugland

- Prisen skal ikke være en hvilepute, den skal tvert imot være en motivasjon til å holde et høyt tempo i utbedringen av tilbudet til syklistene. Gode og tilgjengelige sykkelveier og et godt alternativ til bil gjør at flere velger grønt, sier Haugland.

- Fremover skal vi fortsette å forbedre sykkelveinettet vårt. Vi jobber med sykkelekspressvei, trygg sykkelparkering og ser på løsninger for by-sykkel. Nå som vi endelig fikk denne prisen, må vi passe på å bli liggende på topp. Det krever målrettet arbeid også i tiden fremover, avslutter varaordfører.

Godt utbygd gang- og sykkelveinett

– Dette synes vi er fantastisk gøy og en inspirasjon til videre arbeid! Vi har nok klatret helt til topps fordi vi har et godt utbygd gang- og sykkelveinett, også til de ytre bydelene. Dette gjør det enkelt å komme seg fra A til B, også over lengre avstander. I tillegg er det jevnt over god standard på hovedfartsårene for syklister, også på vinterstid. Vi har et mildt klima som innbyr til helårssykling, og vi ser at stadig flere skaffer seg elsykkel og benytter denne året rundt, sier Tomas Nesset, lokallagsleder i Syklistenes Landsforening Kristiansand og omegn.

 

Om undersøkelsen

Rangeringen "Norges beste sykkelby" bygger på hvordan syklister opplever deres lokale sykkelforhold. Nytt i år er at de 10 beste byene har vært gjennom en finale hvor også objektive kriterier er blitt vurdert. I sum sikret dette Kristiansand førsteplassen!

Kristiansand, som scorer jevnt over høyt på brukerundersøkelsen, endte øverst på pallen etter den nye vurderingen av objektive kriterier. Det var driftsstandarden av sykkelanlegg på både sommers- og vinterstid samt kommunens tilbakemeldingsordning for trafikanter som vippet Kristiansand opp på førsteplassen.

Fakta om undersøkelsen

  • Det er Syklistenes Landsforening som står bak undersøkelsen.
  • Undersøkelsen ble første gang gjennomført i 2008. Årets undersøkelse, den sjette i rekken, bygger på 1773 svar fra medlemmer i Syklistenes Landsforening.
  • Brukerundersøkelsen gjennomføres annethvert år, og det er syklistene selv – de som kjenner de lokale forholdene godt – som deltar i undersøkelsen. Syklistene har svart på hvordan de opplever sykkelforholdene i sin by.

Resultatunderlag for undersøkelsen

Kontakt

Varaordfører Tove Welle Haugland, mobil: 906 90 656
Rådgiver Bjørne Jortveit, By- og samfunnsenheten, Kristiansand kommune, mobil: 908 02 839 
Styreleder Tomas Nesset i SLF Kristiansand og omegn, mobil: 975 09 931 Kommunikasjonssjef Roar Løkken, SLF, mobil : 918 93 820

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 04.06.2018 14:59
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?