Gå til hovedinnhold

Nominert til Formidlingsprisen 2017

Arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek er nominert til Formidlingsprisen 2017 av Den norske Forfatterforening. Vinneren av prisen offentliggjøres senere i høst.

Formidlingsprisen 2017

Arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek er nominert til årets Formidlingspris for sitt arbeid med litteraturformidling. Foto: Marte Krogstad.

For andre gang skal Den norske Forfatterforening utdele Formidlingsprisen. Formålet er å hedre og løfte frem gode formidlere, og de som nominerer til årets pris er medlemmer i Forfatterforeningen.

Arets nominerte er:
• Lærer og frivillig litteraturarrangør Merete Bratsberg Aae
• SILK-Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og kulturfestival
• Litteraturformidler Randi Berge Wandrup

Hvem av de tre som får formidlingsprisen, blir offentliggjort senere i høst.

Randi Berge Wandrup arbeider som arrangementsansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek, og bakgrunnen for nominasjonen lyder som følger:

«Randi Berge Wandrup, jobber på Kristiansand bibliotek har på få år gjort Kristiansand bibliotek til et sentralt sted for litteraturformidling. Kanskje er hun også den direkte årsaken til at Kristiansand bibliotek nå i høst åpnet en ny arrangementssal, bibliotekets storstue. Hver fredag samler Randi Berge Wandrup fulle hus til forfatteropplesninger, foredrag og bokbad. Hun inviterer forfattere og litteraturaktører både fra regionen og landet for øvrig, samt har internasjonale gjester. I vinter arrangerte hun en kritikerserie, i sommer bokbad i Ravnedalen. Randi Berge Wandrup driver aktiv litteraturformidling i Sørlandets hovedstad, viser litteraturens betydning og betyr mye for mange».

– En utrolig stor ære

Randi Berge Wandrup har arbeidet som arrangementsansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek siden januar 2015. I over to år har hun blant annet vært ansvarlig for Fredagslunsjer, bokbad, forfattertreff og Bjørneboe-dagene. Arbeidet hennes har tidligere resultert i Norsk bibliotekforening (NBF) i Agder årlige bibliotekpris, og Vilhelm Kragprisen.

Randi Berge Wandrup kan fortelle at hun syns det er en stor ære å bli nominert til årets Formidlingspris.

– Det å bli nominert til denne prisen er utrolig gøy, og jeg ble både glad og stolt over at det er forfatternes egen formidlingspris. Forfattere er en vesentlig del av det jeg jobber med, og det å få en nominasjon til en slik nasjonal pris er en utrolig stor ære, sier Wandrup.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 13.09.2017 14:33
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?