Gå til hovedinnhold

Nå går toget!

Lørdag 18. juni åpner Ammunisjonsjernbanen på Kanonmuseet for publikum.

Åpner 18. juni for publikum

Ammunisjonsjernbanen på Kanonmuseet, Møvig fort åpner 18. juni for publikum.

Den offisiell åpning av banen skjer fredag 17. juni kl 13.00. Det er Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum, Nasjonale Festningsverk og Vest-Agdermuseet som står bak åpningen av den re-etablerte ammunisjonsjernbanen på Kanonmuseet, Møvik fort.

- Ekstra gledelig er det at åpningen også faller sammen med 25-årsjubileet til Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum, sier leder av stiftelsen, Hege Boman Grundekjøn. - Vi håper nå mange tar turen til Kanonmuseet og får oppleve ammunisjonsjernbanen i sommer, en fin liten togtur på Møvig fort.

Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum

Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum ble etablert etter vedtak av Kristiansand bystyre i 1991. Kommunen inngikk en avtale med Vest-Agdermuseet i 2012, og Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum umiddelbart ble konsolidert med Vest-Agdermuseet.

Stiftelsen Kristiansand kanonmuseums styre besluttet i 2012 å arbeide for at ambisjonen fra 1991, om å re-etablere ammunisjonsjernbanen, måtte gjennomføres.

Følgende bidragsytere har medvirket til at prosjektet har latt seg gjennomføre: Uni-Stiftelsen, Sparebanken Sør, Spareskillingsbanken, Eckbos legat, Kristiansand kommune og Stiftelsen for store kulturanlegg i Kristiansand


Mer informasjon om Kanonmuseet på Møvik fort.

Kontakt

For mer informasjon:  Kontakt leder av Stiftelsen Kristiansand kanonmuseum, Hege Boman Grundekjøn, mobil 482 78 792

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.06.2016 10:39
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?