Gå til hovedinnhold

Nå kan du søke kunstnerstipend

1. oktober er fristen for å søke kunstnerstipend i Kristiansand kommune. En pott på 200.000 kr fordeles med endelig beslutning i kulturstyret i november.

Oppfordrer unge kunstnere

Glade vinnere av kunstnerstipendet 2017 sammen med jurymedlem og leder av kulturstyret, Terje Næss. F.v.: Kulturstyreleder Terje Næss, Rolf Arvind Gupta, Lisa Marie Hennig-Olsen, Sigurd Tenningen, Stine Bråthen. Foto Marte Krogstad.

Hvert år deler Kristiansand kommune ut kunstnerstipend til kunstnere med tilknytning til Kristiansand. Stipendsummen er på totalt 200.000 kroner som skal fordeles innen ulike kunstområder, og både unge og etablerte kunstnere oppfordres til å søke.

– Vi oppfordrer spesielt unge kunstnere til å søke kunstnerstipend fordi vi ønsker at også de skal være med i vurderingen. Stipendsummen tildeles innen alle kunstområder som inkluderer profesjonelle dirigenter og dirigenter under utdanning, teater, billedkunst, visuell kunst, sang, musikk, dans, litteratur, film og foto m.m. I 2017 var det det 51 søkere, og vi håper mange benytter sjansen også i år, sier rådgiver Rune Rokseth, som er saksbehandler for kunstnerstipender i kulturetaten i kommunen.

Tre kategorier

Formålet med stipendene er å bidra til å skape gode arbeidsbetingelser for kunstnere i Kristiansand og hjemmehørende i byen. Du kan søke stipend innen tre ulike kategorier:

A. Utdanningsstipend til unge kunstnere
B. Etableringsstipend til nyutdannede kunstnere
C. Arbeids, videreutdannings- eller reisestipend til etablerte kunstnere

Jury

En egen jury nedsatt av kulturstyret bestemmer antall stipend som deles ut og størrelsen på disse, og foreslår selvsagt hvem som er de heldige "vinnere" i 2018.

Juryen består av:
Terje Næss - leder av kulturstyret
Kristin Wallevik- nestleder i kulturstyret og
Stein Tore Sorthe - kulturdirektør

Juryen legger fram sitt forslag til årets stipendtildelinger på et kulturstyre møte i november. Kulturstyret som tar den endelige beslutning for hvilke kunstnere som får støtte fra Kristiansand kommune i 2018.

Vinnerne tildeles stipendene på et eget arrangement på Sørlandets Kunstmuseum 10. januar 2019.

Søknadsskjema

Søknadsskjema

Søknadsfrist: 1. oktober.

Retningslinjer for kunstnerstipendet 

Forfatter: Marte Krogstad/Ragna Marie Henden
Publisert: 14.09.2018 09:54
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?