Gå til hovedinnhold

Musikkteater om kildesortering

Scenekompaniet skal også i år på turne til barneskolene i Kristiansandsregionen med musikkteater om resirkulering og miljøbevissthet.

Musikkteater om kildesortering 

Scenekompaniet med forestillingen "Rundt og Rundt" på Prestheia skole høsten 2016. Foto: Avfall Sør

Avfall Sør har igjen engasjert den frie teatergruppen Scenekompaniet til å besøke samtlige barneskoler (1.-4. trinn) i Avfall Sørs eierkommuner. Totalt får over 5.500 elever i Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla tilbud om musikkteateret «Rundt og rundt». Mer informasjon og forestillingen og sangene.

Temaet som tas opp i forestillingen «Rundt og rundt» er forbruk, energibruk og gjenbruk.  Innholdet presenteres som musikkteater, kick-off og workshop, der barna blir direkte involvert i handlingen.

Miljøbevissthet hos barna

-Avfall Sør ønsker med dette prosjektet å påvirke den yngre generasjon for å øke bevisstheten for avfallsreduksjon og bedre sortering, sier kommunikasjonsansvarlig  Lars Pedersen. – Det er viktig for oss å motivere den yngre generasjonen til kildesortering og bevissthet rundt miljø. Det er også et oppdrag vi har fått fra eierkommunene våre. – Elevene inspirerer gjerne også foreldrene til økt miljøbevissthet. Målet er at alle barn i eierkommunene skal få tilbud om å se forestillingen i løpet av sine første fire skoleår.

Kristiansand bidrar til klimavennlig utvikling

Kim Øvland, fagkoordinator for klima, miljø og folkehelse i Kristiansand kommune er meget fornøyd med tiltaket fra Avfall Sør. – Kristiansand kommune er opptatt av å ta være på miljø og bidra til en klimavennlig utvikling, og ser det som svært viktig at barna og den oppvoksende generasjonen lærer seg bevissthet rundt miljø og kildesortering. Det gir positive resultater for fremtiden. Å bruke kunst/kultur som virkemiddel for å engasjere barn i viktige tema og bidra til å skape gode holdninger tidlig, er både gøy og smart. Og vi har sett tidligere ifm Grønt Flagg prosjekter i kommunale barnehager og skoler, hvor barn har lært om eksempelvis kildesortering, så tar de med seg hjem det de har lært og bidrar til også å skape bevissthet i resten av familien.

Alle barn på barneskolene

Scenekompaniet ble leid inn til samme formål både i 2008 og 2012.  Høsten 2016 fikk halvparten av barneskolene besøk. De resterende får besøk i vinter/vår. Totalt får over 5.500 elever tilbud om å oppleve tilsammen 46 forestillinger med musikkteater.

Turneliste

Kontaktinfo

Avfall Sør ved kommunikasjonsansvarlig Lars Pedersen, mobil 950 73 661

Scenekompaniet med forestillingen "Rundt og Rundt" på Prestheia skole høsten 2016. Foto: Avfall Sør

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 05.01.2017 08:39
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?