Gå til hovedinnhold

Møtte toppsjefer i Houston

Politisk ledelse i Kristiansand og Arendal møtte toppsjefene for de største sørlandske leverandørbedriftene innen olje og gass i Houston søndag.

Stor samling i Houston

Toppmøte i Houston mellom Sørlandets politiske ledelse og industriens ledelse. Fra venstre: Frode Jensen (administrerende direktør i National Oilwell Varco Norway), Robert Cornels Nordli (ordfører i Arendal), Tom Fidjeland (VP Rig Equipment, Drilling Systems i Cameron), Kåre Andersen (næringssjef i Arendal) og Geir Haugum (leder for Business Region Kristiansand) Anne-Grete Ellingsen (administrerende direktør i GCE NODE), Eirik Bergsvik (administrerende direktør i MHWirth), Jørgen Kristiansen (varaordfører i Kristiansand), Endre Helgeland (kommunikasjonsrådgiver Vest-Agder fylkeskommune) og Jon-Olav Strand (fylkesvaraordfører i Aust-Agder).

- Vi er i Houston først og fremst for å lytte. Når 6000 mennesker på Sørlandet har denne industrien som sitt levebrød, så er det viktig for oss politikere å forstå hva vi kan bidra med for å støtte opp om industrien og kanskje bidra til enda flere arbeidsplasser på Sørlandet, sier varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen.

Dagen før verdens største offshore oljemesse, OTC, starter i Houston, var den sørlandske leverandørindustrien samlet til en tradisjonell, uformell samling – tilrettelagt av Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommune – og med Kristiansen som møteleder for den faglige delen av samlingen.

Kan stå foran ny oppbemanning

Varaordfører Jørgen Kristiansen i Kristiansand møtte lederne for en rekke sørlandske bedrifter innen olje- og gassindustrien under den tradisjonsrike samlingen i Houston søndag kveld.

Blant deltakerne var Clay Williams, den globale toppsjefen for National Oilwell Varco, som har avdelinger i både Kristiansand og Arendal – og styreleder Pete Miller i MHWirth, som er en stor aktør i Kristiansand. I salen var også toppsjefene for de norske selskapene National Oilwell Varco Norway, MHWirth og Cameron, et selskap i Schlumberger.

- Signaler fra møter med øverste ledelse i NOV og MHWirth tyder på at vi kan stå foran en ny oppbemanning i bedriftene på Sørlandet. Da er det viktig at vi som kommune er bevisst hvilke utfordringer og muligheter dette byr på. Før oppturen denne gangen kan vi kanskje være mer i forkant, ved at vi er enda bedre på å ivareta mennesker som flytter til byen, såkalte expats, både når det gjelder integrering, bosted, barnehage, jobb til partner og mer, sier Kristiansen.

Setter pris på kontakten

Eirik Bergsvik, tidligere NOV-sjef og nå administrerende direktør for MHWirth, setter pris på kontakten med den politiske ledelsen på Sørlandet.

- Jeg synes det er veldig bra at politisk ledelse er såpass interessert i hva vi holder på med. Vi har nytte av å fortelle politikerne om våre eventuelle bekymringer og fremtidsplaner, samtidig som vi får innsikt i kommunens planer. I sum gjør dette oss i stand til å tilrettelegge for at bedriften kan bli i regionen og ha mulighet til å vokse, sier Bergsvik.

-Utelukkende positivt

NOV-sjef Clay Williams er også glad for kontakten med den politiske ledelsen på Sørlandet.

Toppsjef i NOV globalt, Clay Williams.

- I flere år har politikerne fra Sørlandet kommet hit for å møte meg og noen av mine nærmeste ledere. Det hører med til sjeldenhetene at det politiske nivået rundt våre lokasjoner engasjerer seg så sterkt i vår virksomhet, men jeg opplever det som utelukkende positivt, sier Clay Williams, som tidligere har hatt flere en-til-en-møter med ordførerne i Kristiansand og Arendal.

Mer enn 100 representanter for olje- og gassindustrien på Sørlandet, og deres forretningsforbindelser, deltok på mottakelsen i Houston søndag. Mandag morgen åpner den 50. utgaven av oljemessen OTC med brask og bram.

Forfatter: Arne Roger Janse
Publisert: 06.05.2019 11:43
Sist endret: 06.05.2019 11:49

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?