Gå til hovedinnhold

Møtte toppsjefen i NOV i Houston

Ordførerne i Arendal og Kristiansand møtte toppsjefen for National Oilwell Varco i Houston søndag.

OTC

Ordførerne Robert Cornels Nordli i Arendal (t.v.) og Harald Furre i Kristiansand (t.h.) møtte toppsjefen i NOV, Clay Williams, i Houston.

- Jeg synes det er flott at ordførerne kommet hit for å møte oss. Det sier noe om hvor opptatt byene og regionen er av vår industri, sier Clay Williams, administrerende direktør i NOV.

Møte med ledelsen i det amerikanske selskapet, som fortsatt er den største private arbeidsgiveren på Sørlandet, fant sted dagen før åpningen av verdens største oljemesse, OTC, i Houston.

Williams deltok på mottakelsen for olje- og gassindustrien på Sørlandet søndag kveld, spesielt invitert av vertskapet; Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner. Mottakelsen samlet rundt 125 mennesker fra selskaper med virksomhet på Sørlandet, men med verden som marked.

Satser i Norge

Williams uttrykte mer optimisme over situasjonen i olje- og gassindustrien i år, men understreket at det likevel var krevende tider. Spesielt innen offshore rig solutions, som er den delen av virksomheten som har hovedtyngden i Kristiansand, er markedet vanskelig.

- Men Norge er et sted vi satser. Vi kjøpte APL i Arendal for et par år siden, og også i løpet av det siste året har vi gjort flere oppkjøp i Norge. Når markedet kommer tilbake, vil vi se en opptur som blir fantastisk – både for oss i bransjen, men også for Agder som region, sa Williams.

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, beskriver møtet med Williams som svært positivt.

- Williams kjenner åpenbart godt til både kompetansen på Sørlandet og Sørlandet generelt. Det er imponerende av toppsjefen i så stort, globalt selskap som NOV. Williams viste for eksempel til åpningen av testsenteret til APL, som åpnet i fjor høst, som en satsing for selskapet. Det er vi selvsagt glad for å høre, sier Nordli.

Han været større optimisme i Houston i år enn i fjor. Det er også noe å ta med seg hjem.

Innovasjon i fokus

Toppmøte i Houston. Fra venstre: Anstein Hagen (NOV), Kåre Andersen (næringssjef i Arendal), Robert Cornels Nordli (ordfører i Arendal), Øyvind Laderud (internasjonal rådgiver i Kristiansand kommune), Clay Williams (adm. dir. NOV), Harald Furre (ordfører i Kristiansand), Hege Kverneland (teknologidirektør i NOV) og Aase Marthe Horrigmo (politisk rådgiver i Kristiansand).

Ordfører Harald Furre synes møtet med Williams styrket relasjonene mellom politisk ledelse og toppledelsen i NOV.

- Det var en nyttig oppdatering fra begge sider på hva som skjer. Det er spesielt flott å høre at han bekrefter at Norge er stedet for offshore drilling, og stedet der ekspansjonen finner sted når oppturen kommer, sier Furre.

Han understreket at olje- og gassbedriftene på Agder, de fleste deltakere i næringsklynga GCE NODE, satser sterkt på innovasjon for å redusere kostnader og øke konkurransekraften.

- Vi ser at flere selskaper søker etter anvendelser for eksisterende teknologi i nye markeder, som for eksempel offshore vind, sa Furre, som også understreket universitets utvikling, åpningen av Mechatronics Innovation Lab i august og Kristiansand kommunes satsing på Business Region Kristiansand.

Forfatter: Arne Roger Janse, tekst og foto
Publisert: 01.05.2017 12:04
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?