Gå til hovedinnhold

Møtte ansatte på Sørlandssenteret

Kommunen med fungerende ordfører Jørgen Kristiansen, kriseteam og psykolog møtte fredag morgen ansatte og senterledelsen på Sørlandssenteret.

Informere

Fungerende ordfører Jørgen Kristiansen understreker at Kristiansand kommues hovedfokus nå er å være til stede for de berørte i tragedien. Her er han fotografert mens han blir intervjuet av NRK Dagsrevyen foran Coop OBS på Sørlandssenteret torsdag kveld. Foto: Stein Otto Daatland28 ansatte deltok på møtet som ble holdt i samarbeid med Sørlandssenteret og politiet.

– Formålet var å informere om hva kommunen gjør og at vi kan hjelpe gjennom samtaler med fagpersonell, enten det er å takle de opplevelser man har vært utsatt for eller for å bearbeide sorgen knyttet til dette. Vi ønsket gjennom møte med de ansatte på Sørlandssenteret også å registrere eventuelle behov, sier fungerende ordfører Jørgen Kristiansen, som understreker at Kristiansand kommune har lav terksel for at folk skal ta kontakt ved behov for hjelp og råd.

– Kommunens hovedfokus nå i denne tragiske hendelsen er å være til stede for de som er rammet. Så er vi mange som spør oss "hvordan kunne dette skje?". Det spørsmålet tar vi på dypt alvor og det er all grunn til å se nærmere på om både statlig og kommunalt barnevern og det medisinske hjelpeapparatet har gode nok virkemidler i de vanskeligste tilfellene, sier Jørgen Kristiansen.

I beredskap

Fungerende rådmann Annelise Hornang hadde fredag morgen nytt møte med krisestaben.

– Vi er i beredskap så lenge det er behov. Kommunens psykososiale kriseteam og Ungteam i ungdomstjenesten fortsetter sitt arbeid med samtaler og bistand til pårørende og andre berørte gjennom helgen. Mange mennesker er rammet i denne tragedien og vi gjør vårt beste for å få oversikt og å lindre i det vonde, sier Hornang.

Hjelpe-telefoner

Trenger du råd eller hjelp etter opplevelser knyttet til hendelsen, kan du kontakte legevakten på tlf. 38 05 62 90. Ved spørsmål knyttet til hjelp for barn eller unge i forbindelse med hendelsen, kan du ringe Barnevernvakten på tlf. 38 07 54 00  

Kontaktpersoner for media

Fungerende ordfører Jørgen Kristiansen: 924 68 673
Fungerende rådmann Eva Berglund Åsland: 906 73 396

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 28.07.2017 11:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?