Gå til hovedinnhold

Morsom læring om hjemme-beredskap

Lørdag 8. oktober kan alle som har lyst troppe opp i Gravane-området for å spørre om gode tips og råd fra forskjellige beredskaps-eksperter.

Tøffere klima

Brannvesenet vil demonstrere slukking av brann. 8. oktober blir det anledning for folk til å få frisket opp kunnskapene om hvordan vi forebygger og slukker brann. (Foto: Kristiansandsregionen brann og redning IKS).

 

Lørdag 8. oktober er det duket for action i Gravane. Målet er å fortelle folk hva de kan gjøre hjemme for å forberede hus, hage og seg selv på et røffere og våtere klima.

- Stadig oftere sendes det ut obs-varsel om kraftig vind og nedbør. Er vi som privatpersoner klare til å møte de utfordringene dette gir oss, spør Silje Solvang.

Rådgiveren i Kristiansand kommune leder «Prosjekt egenberedskap», som kommunen samarbeider med mange andre om. Poenget er å bevisstgjøre innbyggerne på hva de selv kan gjøre i møte med klimaforandringene.

Prosjekt egenberedskap

Live action

Har du lyst til å ta deg en tur om bord i en redningsskøyte? Bruk anledningen 8. oktober. (Foto: L. Enger/Redningsselskapet)

Folk fra både brannvesenet, Sivilforsvaret, Redningsselskapet, kommunen, dykkerklubben, Miljøagentene og hjelpekorpset fra Røde Kors er på pletten for å svare.

De svarer ikke med foredrag og powerpoint-presentasjoner, men med live slukking av brann, bygging av sandsekk-demninger, demonstrasjon av førstehjelp og besøk av Redningsskøyta og tur med Elias-båten. For å nevne noe.

12.00-15.00

Det blir anledning til å ta en tur med Elias-båten i Gravane-området. (Foto: Redningsselskapet)

Infostandene, brannvesenets stigebil, sandsekkene og alt det er andre er på plass fra klokka 12. 00 og tre timer framover.

Ha en morsom og lærerik formiddag!

For mediene

Prosjektleder Silje Solvang treffes på 918 12 150

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 07.10.2016 08:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?