Gå til hovedinnhold

Mobildekning i Erkleiv-området neste år

Hvis alt går som planlagt blir det mobildekning i Erkleiv-området i løpet av tredje kvartal neste år.

- Gledens dag

Organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland, rådmann Tor Sommerseth og dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge AS er veldig fornøyde med at avtalen er underskrevet.

Det er klart etter at Telenor og Kristiansand kommune 3. oktober skrev under en avtale om utbygging av nettet for mobil og mobilt bredbånd i området.

- Kristiansand har noen områder der vi har slitt med mobildekning. Derfor er jeg veldig fornøyd med at de som bor i Erkleiv-området nå får mobildekning. Dette er en gledens dag, sier rådmann Tor Sommerseth.

- Flott med avtale

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge AS.

- Jeg er veldig glad vi har fått avtalen på plass. Jeg er sikker på at denne type områder ikke hadde fått tilbud om mobildekning uten et slikt samarbeidsprosjekt, fordi kostnadene er for høye. Derfor er det flott at vi har fått en avtale, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge AS.

Avtalen innebærer at Kristiansand kommune skal bidra med 1,6 millioner kroner. Pengene skal brukes til bygging av den 30 meter høye masta med tilhørende lite bygg til teknisk utstyr, og til å få strøm fram til masta.

Drøyt 60 husstander

Det er 64 husstander med ca. 135 personer i Erkleiv-området. I tillegg er det bedrifter i området som er avhengig av mobildekning.

- Avtalen betyr at de aller fleste i Erkleiv-området får dekning. Det er dessverre ikke mulig å gi en garanti om at alle får dekning, det avhenger blant annet av hvor masta blir plassert, sier Amundsen.

Selve byggingen av masta og bygget tar inntil fire måneder. Før byggingen kan starte, skal kommunen ha gjort avtale med grunneier og søkt om, og fått godkjent, nødvendige tillatelser.

Hvis alt dette formelle er avklart senest i løpet av april neste, er det altså mobildekning i løpet av tredje kvartal 2017.

Til media

Kontaktpersoner:
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge AS: 900 21 000

Organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland i Kristiansand kommune: 906 73 396

Forfatter: Jon Sverre Karterud og Svein Tybakken (foto)
Publisert: 03.10.2016 11:15
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?