Gå til hovedinnhold

Minister møtte menn i helse

Eldre – og folkehelseminister Åse Michaelsen møtte 26 helserekrutter fra Menn i helse. Statsråden kom på besøk mens gutta fikk undervisning i helsearbeiderfaget ved Kvadraturen skolesenter i Kristiansand.

Menn 25-55

Statsråd Åse Michaelsen traff engasjerte deltakere i "Menn i helse" da hun besøkte Kristiansand.

Menn i helse er et prosjekt for menn mellom 25 og 55 år som mottar egnet ytelse fra Nav. Deltakerne får muligheten til et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider.

- Agder er trukket frem som et foregangsområde, og det er bra å få flere menn inn i disse yrkene. De har dessuten med seg en annen bakgrunn, og det beriker, sier Michaelsen.

Samarbeid

Menn i helse er et samarbeid mellom Nav, kommunene, fylkeskommunen, KS og Helsedirektoratet. I Vest-Agder er det i år 26 helserekrutter som sitter på skolebenken og disse kommer fra Kristiansand, Vennesla, Mandal, Lyngdal, Farsund og Kvinesdal.

I alt deltar 11 fylker i prosjektet.

Til høsten er planen at alle skal skrive lærekontrakt med sine hjemkommuner og da innledes siste etappe frem mot fagbrevet. Det første kullet i Vest Agder startet i 2016 og der fullførte 17 av 19 helserekrutter, og disse er nå ute i jobb.

Skrøt av deltaker

Ehssan Azimeh imponerte statsrådenStatsråden hilste på Ehssan Azimeh som var med i første kull som tok fagbrevet i fjor høst. Statsråden skrøt av den tidligere syriske ambulansesjåføren.

- Du skal være stolt av deg selv. Du har fått en mulighet i et nytt land, og du grep den. Det er flott at andre i din situasjon også får se at det går an, sa Michaelsen til Azimeh. 

Menn i helse startet som et rekrutteringsprosjekt, men har etter hvert fått et stort preg av å være et likestillingsprosjekt.

- Vår erfaring og mange tilbakemeldinger fra praksisfeltet viser at disse gutta blir fine forbilder for andre som kommer etter. Samtidig gir mangfoldet internt i ei personalgruppe også bedre tjenester til brukerne, sier prosjektleder i Vest-Agder, Lars Hove.

- Det er en glede å se denne gjengen på skolebenken og ute i praksis, smiler Hove.

Kontakt for media

Lars Hove
Prosjektleder for «Menn i helse» i Vest-Agder
413 35 533

 

 

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 13.02.2019 14:24
Sist endret: 13.02.2019 15:27

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?