Gå til hovedinnhold

Miljøprisen til "Tilstede mat og mer"!

Miljøprisen 2019 ble 3. juni tildelt restaurant Tilstede mat og mer. Prisen ble delt ut av statssekretær Sveinung Rotevatn og juryleder Petter Benestad til daglig leder Benjamin T. Dugoran.

Miljøprisen til Tilstede mat og mer

Miljøprisen 2019 ble i dag tildelt restauranten Tilstede mat og mer. Her fra prisutdelingen på konferansen Grønn verdiskaping på Agder. Fra venstre juryleder Petter Benestad (V), statssekretær Sveinung Rotevatn, Klima- og miljødepartementet, prisvinner daglig leder Benjamin T. Dugoran og varaordfører Jørgen Kristiansen. Foto: Ragna Marie Henden

– Jeg har gleden av å bidra til utdeling av Kristiansand kommunes miljøpris 2019. Det er ekstra hyggelig at årets prisvinner er en bedrift som bidrar til bruk av kortreiste matvarer og er opptatt av å redusere matsvinn, sa statssekretær Sveinung Rotevatn da han introduserte Miljøprisen på konferansen Grønn verdiskaping på Agder i Kristiansand.

Daglig leder Benjamin T. Dugoran takket rørt for prisen. Han takket samtidig sine ansatte i restauranten som bidrar til å gjøre restauranten attraktiv som vegansk- og fiskerestaurant med kortreiset råvarer, og fokus på lite svinn i omsetningen på kjøkkenet. Restauranten startet opp i 2012 som ett av få veganske tilbud i Kristiansand, og har jobbet seg opp til i dag å ligge som nummer en på Trip advicors liste for beste restauranter i byen.

Juryens begrunnelse

– I år er det seks nominerte til å vinne prisen. Juryen har bestemt å gi miljøprisen 2019 til en restaurant som er bærekraftig, klimavennlig, moderne og den eneste restauranten som er miljøsertifisert i Kristiansand. Restauranten serverer økologiske veganske retter og de har fått Debio sølvmerket. Menyen og valg av kortreiste råvarer er gjennomtenkt med hensyn til helse og bærekraft, sa juryleder Petter Benestad (V) om juryens begrunnelse.

– Å satse på økologisk og vegansk mat er noe som kan være vanskelig i matbransjen. Denne restauranten har tatt en høy risiko og har klart å lykkes med et bærekraftig og framtidsrettet konsept. Vi håper at flere andre restauranter i byen og i Norge blir inspirert av Tilstede mat og mer, sa juryleder da han offentliggjorde navnet på prisvinner.

Kristiansand kommunes miljøpris

Kristiansand kommune deler hvert år ut en miljøpris. Den består av en plakett og et pengebeløp på kroner 50.000. Prisen skal stimulere til å belønne nytenking og innsats i miljøarbeidet. Miljøprisen kan tildeles enkeltpersoner, organisasjoner, stiftelser og offentlig og private virksomheter med base i Kristiansand.

Juryens kriterier

Juryen legger blant annet vekt på omstilling til grønn økonomi og flere miljøvennlige arbeidsplasser, miljøriktig forbruk, innkjøp og håndtering av avfall, at den nominerte bidrar til å styrke befolkningens kunnskap og holdninger samt Kristiansands omdømme som miljøby. Videre skal mottakeren gjennom langvarig engasjement eller enkeltstående tiltak bidra til et forbedret klima og miljø.

Kontakt

Juryleder Petter Benestad, mobil: 908 64 491
Jurymedlem Elizabeth Rojas, klima- og miljørådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 991 07 415

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 03.06.2019 16:11
Sist endret: 03.06.2019 16:27

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?