Gå til hovedinnhold

Miljøprisen 2019

- Send inn gode forslag til Kristiansand kommunes miljøpris! Bystyret har vedtatt en dobling av vinnerbeløpet til 50.000 kroner, sier juryleder Petter Benestad. Send forslag innen 15. april.

50.000 til vinneren

Juryen for Miljøprisen 2019 inviterer til å sende forslag på kandidater innen 15. april. Fv: Roar Osmundsen, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, juryleder Petter Benestad (V), jurymedlem Elizabeth Rojas, Kristiansand kommune, og Sofie Sannes, Ungdomsutvalget. Foto: Ragna Marie Henden

- Jeg håper miljøprisen kan være en pris som kan stimulere til nytenkning og innsats i miljøarbeidet. Som leder av juryen for Kristiansand kommunes miljøpris er det med glede at jeg kan opplyse om en økning i vinnerbeløpet. Bystyret har vedtatt at beløpet som tildeles vinneren fra og med 2019 dobles fra tidligere 25.000 til 50.000 kroner, forteller Petter Benestad.

- Både Paris-avtalen og FNs klimapanel setter fokus på mål og tiltak som skal sørge for at verdens land skal klare å begrense klimaendringene. Også i kommunen settes det i verk gode miljøtiltak og vi har satt oss ambisiøse mål. Det er viktig at kommunen går foran og viser vei, men skal vi lykkes i klima- og miljøkampen så er vi avhengig av drahjelp fra næringslivet, organisasjoner og hver enkelt innbygger. Så send inn forslag på gode kandidater til miljøprisen 2019, oppfordrer jurylederen, som er bystyrerepresentant for Venstre og nestleder by- og miljøutvalget.

Nye jurymedlemmer

Med seg i juryen i år har Benestad flere nye medlemmer. Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Ungdomsutvalget i Kristiansand kommune har sendt nye representanter til juryen. Fra Næringsforeningen i Kristiansandsregionen kommer næringspolitisk leder Roar Osmundsen. Sofie Sannes, som går i 10. klasse på Vigevoll skole på Hånes, representerer nå Ungdomsutvalget. I tillegg er Elizabeth Rojas, klima- og miljørådgiver i Kristiansand kommune, også medlem av juryen.

Nominerer 3 kandidater

Juryen nominerer 3 kandidater til Miljøprisen. Så skal innbyggerne i Kristiansand få mulighet til å bli med og stemme fram en vinner!

- Mottaker av prisen skal gjennom engasjement eller enkeltstående tiltak ha bidratt til forbedret klima og miljø, sier juryleder Benestad.

Klima og miljø er definert som:

  • Renere vann, luft og jord
  • Reduksjon av klimagasser
  • Reduksjon av støy
  • Bevaring av biologisk mangfold og verdifull natur

Mer om miljøprisen

Frist 15. april

Send forslag innen 15. april. Her kan du nominere enkeltpersoner, organisasjoner, stiftelser eller bedrifter som kandidater til Miljøprisen 2019.

Forslag sendes:
Kristiansand kommune
postboks 417 Lund, 4604 Kristiansand,

eller e-post: postmottak@kristiansand.kommune.no 

Forslag merkes "Miljøprisen 2019"

Prisutdeling i juni

Prisen består av en plakett og et beløp på kroner 50.000.
Prisen deles ut første uka i juni på et arrangement som Kristiansand kommune skal arrangere for å markere verdens miljødag. Mer informasjon kommer.

Kontakt

Juryleder Petter Benestad, mobil: 908 64 491
Jurymedlem Elizabeth Rojas, klima- og miljørådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 991 07 415

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 09.04.2019 12:20
Sist endret: 10.04.2019 12:48

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?