Gå til hovedinnhold

Miljøfest på Torvet 8. juni!

Det skal myldre av miljøaktiviteter på øvre Torv lørdag 8. juni. Det blir bytte av klær, leker, sportsutstyr, salg av redesignede møbler og klær, kortreiste og økologiske produkter og barneaktiviteter.

Bli med på Miljøfest 8. juni!

Bli med på Miljøfestuka  - Bærekraftig sammen - som avslutter med Miljøfest på Torvet 8. juni!, oppfordrer bak fra venstre Solvor B. Stølevik, Kristine Amundsen Wold, Elizabeth Rojas og Bjørn Wattne Østerhus, foran fra venstre Marianne Bliksås og Michael Froentjes, alle rådgivere innen klima og miljø i Kristiansand kommune. Foto: Ragna Marie Henden

– Kristiansand kommune og samarbeidspartnere arrangerer for første gang en Miljøuke i Kristiansand som avsluttes med en Miljøfest på Torvet lørdag 8. juni. Her inviteres alle som ønsker å stille ut og selge klima- og miljøvennlig produkter og tjenester. Du kan også ha stand for å dele kunnskap og erfaring om hvordan vi kan bidra til et mer bærekraftig Kristiansand, inviterer prosjektleder Elizabeth Rojas.

–  Alle er velkomne, og det er lov til å være kreativ, oppfordrer Rojas, som også håper mange vil komme for å delta på selve Miljøfesten denne lørdagen på Torvet fra kl 10 – 15.

– Vi kommer til å ha bord og benker utenfor teltene slik at folk kose seg på området. Så oppfordrer vi alle som stiller ut til å tenke over hvilket avfall som genereres, samt å unngå plast så langt det er mulig, sier prosjektlederen, som gleder seg til den første Miljøuka og Miljøfesten i Kristiansand. Miljøuka «Bærekraftig sammen» starter 1. juni og du inviteres til en rekke arrangementer hele uka.

Arrangementskalender Miljøuka

Påmeldte stand

Det er allerede flere som har meldt seg på med stand og aktiviteter. Tre ungdomsbedrifter som vant prisen for de mest bærekraftige idèene kommer og viser sine forretningsidèer. De vant på Ung Entreprenørskap Agders fylkesmesse for ungdomsbedrifter på UiA.

  • Testing av el-sykler og reparasjon av sykler (Sykkelguttane)
  • Utstilling og salg av redesign møbler (Mond)
  • Bytting av brukte sykler og små reparasjoner
  • Klesbytting (Framtiden i våre hender)
  • Bytting av leker (Avfall Sør)
  • Grønnere Sammen (Hånes menighet)
  • Stand fra Kristiansand kommune med informasjon om matsvinn og marinforsøpling og klimaarbeid
  • Aktiviteter for barn med blant annet bygging av hotell for insekter.

– Flere har også sagt at de ønsker å komme, så nå gjelder det bare å melde seg på før alle utstillingsteltene er booket, sier Rojas.

Sykle strøm til musikkartister

– Vi har også en egen sykkel som vi sykler strøm til et lite musikkanlegg. Her oppfordrer vi artister og syklister til å melde seg. Det hadde vært fint med musikk fra ulike artister på Torvet, inviterer Rojas.

Gratis teltplass

Teltplass-størrelsen er Quick up telt på 3x3 meter. Det er helt gratis å bruke teltene, men du må selv dekke kostnader knyttet til transport. Det er ett telt for hver stand. Hvert telt er utstyrt med et bord. Hvis du trenger stoler, må det tas det med.

I utgangspunktet har vi ikke tilgang til strøm, men dersom du har behov for strøm må en selv betale kostnadene knyttet til dette.

Påmelding stand

Påmelding til stand og spørsmål:
send epost til: kristine.amundsen.wold@kristiansand.kommune
mobil: 907 15 508

Praktisk informasjon

Standene må være klare til kl 10.00 
Teltene vil står klare til å bli møblert fra klokken 08.30.
Det er viktig at de som har sagt ja til å stå på stand blir på standen frem til slutten av dagen, kl 15.00.

Standsansvarlige må selv ta med seg eget avfall, og du må rydde plassen med en gang arrangementet er ferdig. Plassen skal levers i samme tilstand som man fikk det.

Det er mulig å kjøre bil til Torvet for å lesse av, men bilene må bort med en gang en har lesset av. Parkeringsselskapet er varslet om dette.

Miljøuka 1. – 8. juni

Kristiansand kommune og samarbeidspartnere inviterer til Miljøuke fra 1.- 8. juni, i forbindelse med verdens miljødag 5. juni. Miljøuka har fått tittelen "Bærekraftig sammen".

Kontakt

Prosjektleder Elizabeth Rojas, klimarådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 991 07 415    

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 30.04.2019 14:19
Sist endret: 30.04.2019 15:09

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?