Gå til hovedinnhold

Kirkegata og Wergelandsparken fornyes

Ingeniørvesenet og parkvesenet starter nå arbeidet med å oppgradere Kirkegata mellom domkirken og Wergelandsparken. Parken blir litt større og får samtidig ny og bedre belysning.

Blir delvis stengt

Prosjektleder Helmer Espeland i parkvesenet og Bjørn Kristian Kristensen i ingeniørvesenet med planen for oppgradering av Kirkegata og Wergelandsparken. De gjør publikum oppmerksom på at Kirkegata mellom domkirken og Wergelandsparken blir delvis stengt i tiden fram mot juleby-åpning. Foto: Svein Tybakken

– Vi starter arbeidet nå og holder på frem til nærmere jul når Julebyen skal åpne. Publikum må regne med at Kirkegata blir stengt helt eller delvis i denne perioden. Men vi skal gjøre det så greit som mulig å kunne komme til kirken og passere via parken, sier ingeniør Bjørn Kristian Kristensen. Det er ingeniørvesenet som skal utføre det vei-tekniske arbeidet og parkvesenet som har prosjektansvaret.

Kirkegata skal få samme belegningsstein som Gyldenløves gate har fått ved domkirken og gaten må avgi plass til to meter mer park.

Utvider parken

Plantegningen viser oppgradering av Kirkegata med ny beleggningsstein og blir smalere til fordel for litt større Wergelandsparken.

– Vi utvider Wergelandsparken med et par meter inn i Kirkegata, så den blir smalere. Bykjernen blir dermed litte grønnere og gateløpet blir mer en del av Torvet. Vi flytter også blomsterbedene nærmere gateløpet. Det er med på å gi Domkirken en ytterligere vakker ramme, slik meningen har vært med utomhusplanen for kirkeparken og de nærliggende gatene, sier rådgiver i parkvesenet, Helmer Espeland. Både han og ingeniør Bjørn Kristian Kristensen forteller at publikum kommer med mange gode tilbakemeldinger på hvor pent det nå er blitt rundt domkirken.

Ny LED-belysning

Helmer Espeland viser lysarmaturene i plenen som skal skiftes ut med LED-belysning. - Det blir lysere, flottere og tryggere i Wergelandsparken i løpet av høsten, sier prosjektlederen for oppgraderingen av Kirkegata og Wergelandsparken. Foto: Svein Tybakken

– Og så blir det jo plass til litt mer plen, noe folk setter veldig pris på og gjerne nyter å sitte eller ligge på om sommeren. Parken skal jo brukes, sier Espeland, som også kan fortelle at alt lys i Wergelandsparken i høst skal fornyes med bedre LED-belysning i armaturene langs gangveiene og alle ødelagte armaturer skal skiftes for lyse opp trærne og selve statuen av Henrik Wergeland.

«Flisegolv» skal fjernes

Dette "flisegolvet" i Wergelandsparken skal fjernes for å gi plass til enda mer grønn plen.

Oppgraderingen av belysningen er strakstiltak som en del av parkvesenets utviklingsplan for Wergelandsparken. Arbeidet i høst innebærer også fjerning av de gamle keramikkflisene som dannet «gulv» for det som en gang var uteservering i parkens østlige hjørne ved Håndverkeren.

Ifølge prosjektleder Helmer Espeland regner Kristiansand kommune med å bruke rundt tre millioner kroner til gateløpet og vel en million kroner i parken i denne omgang.

Kontakt for mediene

Prosjektleder Helmer Espeland, rådgiver i parkvesenet: 90831195

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 03.09.2019 12:56
Sist endret: 03.09.2019 14:00

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?