Gå til hovedinnhold

Medalje for 50 års innsats

Helge Sletten (67) i Virksomhet bolig- og tjenestetildeling har vært ansatt i kommunen i 50 år. Ordfører Harald Furre kunne mandag overrekke «Medaljen for lang og tro tjeneste».

Gikk gradene

Virksomhetsleder Lisbeth Bergstøl og ordfører Harald Furre var blant de mange som var møtt frem for å takke Helge Sletten for 50 års innsats for kommunen og for innbyggerne. Sletten begynte som bud, han har gått gradene og fylt på med utdanning underveis. I dag er han økonomikonsulent, og vel ansett hos sine kolleger og ledere.

- Vi merker at han trapper ned nå. Han kommer klokka 07.00, ikke klokka 06.00, smilte virksomhetsleder Lisbeth Bergstøl som var blant de mange som var møtt opp for å hedre Sletten ved arbeidsplassen i Gyldengården.

Overrasket

- Dette var overraskende! Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle hedres på denne måten, sa Sletten selv etter at ordfører Harald Furre hadde overrakt medalje og diplom.

- Det har blitt lenge. Det var ikke noe jeg har tenkt på og planlagt, sier Sletten som innrømmer at han har søkt andre jobber. Men det har aldri blitt til at han har byttet.

- Jeg fikk for eksempel tilbud om stilling som kommunekasserer i Tana. Men så tenkte jeg at det var for langt fra Flekkerøy til Tana. Det hadde vel blitt litt mye laks, ler Sletten.

Ordfører Harald Furre var glad for at han fikk anledning til å hedre Sletten og innsatsen han har gjort - og vil fortsette å gjøre - for kommunen. Sletten er ikke snauere enn at han tar to år til på jobb for å følge brukere og kolleger inn i ny kommune.

- Med årene har jeg blitt begeistret for folk med erfaring som står på og jobber. Det er veldig gledelig å se at han vil bli med videre, sier Furre som også mener at dette tyder på at kommunen har vært en god arbeidsgiver.

- Det er viktig å ha noe meningsfylt å holde på med og å være i et sosialt fellesskap, sier Furre.

- En ressurs

I sin tale til Sletten løftet Furre blant annet frem at Sletten av kollegene blir beskrevet som en særdeles kunnskapsrik ressurs.

- Detaljkunnskapen og oversikten over sektorens økonomiområde er viktig - og kommunen er heldig som deg som kjenner historien gjennom erfaring, sa Furre.

Sletten beskrives som en jordnær og hyggelig kollega som nyter stor tillit, og som en person man kan ha gode og fortrolige samtaler med.

Tradisjonsrik

Medaljen for lang og tro tjeneste er innstiftet av Det Kongelige Selskap for Norges Vel i 1888. Det er en påskjønnelse til særlig fortjente arbeidstakere med minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver. Medaljen tildeles av direksjonen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel etter søknad fra arbeidsgiver.

Les mer om medaljen her 

Kontakt for media

Børge Røssaak Nilsen
Kommunikasjonsrådgiver
913 53 690

Forfatter: Børge Røssak
Publisert: 18.06.2018 17:08
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?