Gå til hovedinnhold

Markerte innbygger nummer 90 000

Fredag 6. oktober var det klart for feiring og markering av innbygger nummer 90 000 i Kristiansand. Ordfører Harald Furre besøkte familien og overrakte diplom og gaver til Leon Mathias Aasland som ble født 16. august, og som også ble innbygger nummer 90 000.

Innbygger nummer 90 000

Ordfører Harald Furre besøkte familien Aasland og overrakte diplom, kake, blomster og gave til innbygger nummer 90 000 i Kristiansand. Mor Ceren Aybike Aasland holder hedersgjesten Leon Mathias som hadde fått på seg slips for anledningen. Her også med far Ken Ronnie Aasland og storesøster Ela Maria Aasland på 8,5 år.

I sommer nådde Kristiansand en ny milepæl. Befolkningstallet økte til over 90 000 innbyggere, kun fire år etter at befolkningstallet rundet 85 000. Tall hentet fra Statistisk sentralbyrå viser at Kristiansand passerte den nye milepælen 16. august.

Denne dagen ble det født ett barn ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, og dette barnet var også innbygger nummer 90 000. Fredag 6. oktober besøkte ordfører Harald Furre familien Aasland for å overrekke diplom, kake og gaver til barnet.

– Jeg syns det er en flott tradisjon at vi markerer når byens befolkning runder store tall med diplom, kake og gaver. Dyreparken stilte også her med en flott gave til Leon Mathias i form av et livslangt årskort i Dyreparken. En slik gave har stor verdi, og denne markeringen er en veldig hyggelig anledning til å hilse på, og ønske vår nye innbygger velkommen til Kristiansand, sier ordfører Harald Furre.

Stolt storesøster

Storesøster Ela Maria Aasland kunne fortelle at hun syntes det var stas å få en lillebror, og at hun både var spent og nervøs før den store dagen.

– Det er veldig gøy å få en lillebror, og da vi fikk høre at han var innbygger nummer 90 000 måtte jeg måtte klype meg selv i armen for å se om det hele var en drøm. Jeg har også gledet meg og vært nervøs for i dag, for det er første gang jeg har møtt en ordfører, sier Ela Marie.

Foreldrene Ceren Aybike og Ken Ronnie var enig med datteren.

– Nyheten om at Leon Mathias var innbygger nummer 90 000 var veldig overraskende, og det er også vår første gang at vi møter ordføreren. Vi syntes det er gøy og veldig koselig å bli markert, sier foreldrene.

Bestemor Inger Lise Aasland bor i Arendal, men kom til Kristiansand for å ta del i feiringen. – Dette er en stor anledning, så dette ønsket jeg å bli med på, sier hun.

Markeringen ble også feiret med flott kake for anledningen.

En by i vekst

På fire år har Kristiansands befolkning økt med 5000 innbyggere. Ordfører Harald Furre er glad for å se at byen vokser.

– Kristiansand er et vekstområde, og et av områdene i Norge som vokser mest, og det er flott å se. Til vanlig har vi en årlig økning på 1500 til 1600 innbyggere i året, med unntak av 2016 da vi hadde mindre vekst grunnet nedgang i olje- og gassnæringen. I år er vi tilbake på sporet, og det at innbyggertallet vokser viser at innbyggere trives. Dette er både jeg som ordfører og bystyret opptatt av, for vi ønsker at Kristiansand skal være en god by å vokse opp i, og en god by å bo i for alle, sier ordføreren.

Kontaktperson for media

Ordfører Harald Furre, mobil: 982 81 890

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 06.10.2017 13:56
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?