Gå til hovedinnhold

Markerer alzheimerdagen

Alzheimers sykdom rammer mange. Kristiansand kommune deltar i markeringen av Verdens alzheimerdag 21. september, og setter fokus på sykdommen med stand i Markens gate.

Forebygging

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse har invitert alle landets kommuner med på å markere Verdens alzheimerdag, 21. september 2018. Målet er å spre informasjon om forebygging av demens.

- Vi deltar fordi det er viktig å informere om hva Alzheimers sykdom er, hva en selv kan gjøre for å redusere risiko for demens. Det er aldri for sent å nyte godt av fortsatt trening, sunn ernæring og sosial aktivitet, sier Ingrid Mydland og Kathrine Færestrand i kommunens Hukommelsesteam.

Tom tabletteske

De skal blant annet dele ut en tom tabletteske. Tablettesken er tom for å symbolisere at det ikke finnes noen pillekur. Inne i esken visualiseres et tablettbrett med symboler for forskjellige forbyggende aktiviteter.

- Det vil også bli lagt ved et pakningsvedlegg hvor fagpersoner, politikere, personer med demens og pårørende uttaler seg om forebygging, sier de to i hukommelsesteamet.

www.demenspilla.no

På standen i Markens gate deltar altså ansatte i kommunens Hukommelsesteam, kommunens fagkoordinator for demens og en representant fra Kristiansand demensforening.

Standen er mellom Kristian IVs gate og Tordenskjolds gate i tiden fra 10.00 - 14.00. 

Initiativet til markeringen kommer fra Nederland. Kampanjen gjennomføres i Norge, Tyskland, Nederland, Belgia og Luxembourg. Helsedirektoratet og Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse står bak kampanjen i Norge.

Kontakt for media 

Kathrine Færestrand
Ergoterapeut 
40214098.

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 19.09.2018 11:08
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?