Gå til hovedinnhold

Mange vil jobbe med flyktningbarn

421 personer har søkt på 35 stillinger til arbeid med enslige mindreårige flyktninger. - Mange godt kvalifiserte mennesker får nå viktige og spennende jobber, sier tjenesteleder Vivian Nøtland.

- Godt kvalifiserte

Interessen for stillingene har vært stor, og fristen for å søke gikk ut 12. juni.

- Vi har fått søkere fra hele landet. Det er fantastisk at så mange godt kvalifiserte og flinke folk ønsker å jobbe med enslige mindreårige flyktninger i Kristiansand kommune, sier Nøtland.

Det var stor interesse for alle typer stillinger.

Stillingene

Miljøterapeut – 13 stillinger: 124 søkere
Fagarbeid ordinær turnus – 5 stillinger: 144 søkere
Hvilende nattevakt - 15 stillinger: 69 søkere
Våken nattevakt - 2 stillinger: 84 søkere

- Normale liv

Vivian NøtlandBarna det dreier seg om, er flyktninger som har fått opphold og skal bo her i landet. De har fått vedtak på at Kristiansand er deres bosettingskommune, sier Nøtland.

De skal leve så normale liv som mulig. De skal på skole, de skal delta i aktiviteter og de skal integreres. Barna bosettes i vanlige bolighus i vanlige boligområder, i ulike deler av kommunen.

Det er veldig viktig for Kristiansand kommune at disse barna får riktig oppfølging.

- Alle våre ansatte skal ha fagkunnskap. De skal bruke hjerte og hjerne når de er på jobb, sier Nøtland som er stolt av kollegene og spent på å møte alle de nye.

- Viktige valg

Tjenesten øker fra 5 hus ulike steder i kommunen, til 12 hus i tillegg til 11 hybler. Boligene er døgnbemannet.

- Det er veldig mange godt kvalifiserte til både fagarbeiderstillingene og miljøterapeutstillingene. Vi har vanskelige valg å gjøre. Det er en investering for kommunen, og det er viktig for barn og ungdom at vi velger rette personer til å være deres omsorgspersoner, sier Nøtland som håper å ha alle ansettelsene i orden i løpet av uka.

- Stort løft

Kristiansand kommune gjør et løft for å bidra til å bosette enslige mindreårige som kommer som flyktninger hit til landet.

- Kommunen gjør et stort løft. Kristiansand skal bli et enda bedre sted å starte et nytt liv, og nå kommer dessuten mange flere i denne gruppa enn tidligere, sier Elisabeth Engemyr som leder flyktningarbeidet i Kristiansand kommune.

Politikerne har vedtatt at (lenke til vedtaket, og lenke til saksfremstillingen) i år skal 60 enslige mindreårige bosettes. 15 av disse skal være under 15 år gamle.

- Hittil har vi i Kristiansand bare tatt i mot unge i alderen 15 til 17. Gruppa i alderen under 15 er ny for oss, sier Nøtland.

Kontakt for media

Tjenesteleder Vivian Nøtland
90 59 76 55

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 29.06.2016 14:18
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?