Gå til hovedinnhold

Mange utfordringer etter store nedbørsmengder

Mange innbyggere har fått utfordringer som følge av de store nedbørsmengdene. Kommunen er i beredskap. Det er ventet mye nedbør igjen natt til mandag.

Stengte veier

Vann fosser opp av kummene i Møllevannskanalen. Foto: Monica Fredvik.

Flere veier er oversvømte og enkelte innbyggere er utsatt for vann i kjellere og jordras. Vannstanden i Otra er høy og kan fortsette å stige. Tre boliger på Strai er søndag formiddag evakuert og kommunen ordner alternativ innkvartering for disse.

Blant de stengte veiene er Vågsbygdporten og brannvesenet og sivilforsvaret pumper nå vann ut av tunellen, slik at veien kan åpnes så raskt som mulig igjen. Kjos ringvei er fremkommelig men det er til dels mye vann på veien.

– Her er det ikke så mye vi kan gjøre, men vi følger med på situasjonen og jeg vil oppfordre alle bilister til å kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene, sier teknisk direktør Ragnar Evensen.

Undersøker rasfare

Deler av dette huset i Tveit ble tatt av jordskred. Foto: Jan Ove Tveit.

Også på Tveit er veien stengt ved Kilåsen på grunn av rasfare, og kommunen undersøker nå området sammen med geotekniker. Det er varslet mye nedbør igjen til natten.

– Dette kombinert med høy vannstand og sterk vind gjør at jeg vil oppfordre båteiere til å sjekke at alt er i orden med hensyn til fortøyninger og lense-systemer, sier Evensen.

Les mer om flomvarsel og tiltak på hjemmesidene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Agder Energi

Normal åpningstid

Så langt man vet nå vil kommunale barnehager og SFO være åpne som normalt. Ved den private barnehagen på Lindtjønn er det oversvømmelse, og kommunen har funnet alternativ løsning for barnehagebarna og ansatte. Barnehagen informerer selv barnehagebarnas foreldre kl. 18.00. 

– På Mosby er det mye vann i barnehagens uteområde. Barnehagen planlegger å ta i mot barna som vanlig, men vil vurdere å benytte seg av skolens lokaler ved behov, sier assisterende oppvekstdirektør Svein Tore Kvernes.

Helse- og sosialsektoren opplyser å ha tilgjengelighet til alle sine brukere av hjemmehjelp-tjenester.

Kontaktperson for media

Rådmann Tor Sommerseth, mobil: 906 68 640 

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 01.10.2017 11:52
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?