Gå til hovedinnhold

Må felle sykt tre i parken

Et sykt lønnetre i Wergelandsparken står nå så mye på skakke at parkvesenet er nødt til å felle det.

Sikkerhet foran alt  

Det syke lønnetreet i Wergelandsparken blir felt mandag 14. august.

- Vi er restriktive når det gjelder å fjerne gamle trær i store parker. Men her har vi med et sykt tre å gjøre, derfor er vi nødt til å ta det ned. De siste ukene har treet begynt å helle mer og mer. Sikkerheten går foran alt annet, sier parksjef Aase M. Hørsdal i Kristiansand kommune.

Ved treet er det en tydelig forhøyning i gresset, fordi røttene presser seg stadig mer oppover.

- Treet blir felt mandag 14. august, sier parkvesenets driftssjef Kurt Tange Jensen, som har sørget for at området rundt treet er sperret av.

Trolig råte

Arborist Nils Håvard Stokke, driftssjef Kurt Tange Jensen og parksjef Aase M. Hørsdal ved det ca. 20 meter høye lønnetreet i Wergelandsparken. Det syke lønnetreet står ytterst i parken, ved hjørnet av Kirkegata og Gyldenløves gate. Det ble trolig plantet da general Oscar Wergeland anla parken i 1859-60. I løpet av sine nesten 160 leveår har treet blitt omtrent 20 meter høyt, og vokst på seg en omkrets på 2,6 meter.

- Sannsynligvis er det råte i rota som gjør at treet har blitt sykt. Vi vet ikke årsaken til råteskaden, forteller Nils Håvard Stokke. For ett år siden ble trepleieren ansatt som den første arboristen i Kristiansand kommune.

- Toalettet ved treet skal bort, det er erstattet med nytt toalett i oppgangen fra parkeringskjelleren. I løpet av høsten vil vi derfor ta stilling til hvordan vi skal bruke denne delen av parken, sier parksjef Aase M. Hørsdal.

For media

Kontaktperson er parksjef Aase M. Hørsdal: 952 16 186

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 10.08.2017 10:24
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?