Gå til hovedinnhold

Lund ungdomsklubb tilbake i ordinær drift

Etter et halvt år med omlegging av driften er Lund ungdomsklubb tilbake i ordinær drift for ungdom fra lokalmiljøet på Lund.

Ordinær drift

Siden oppstart har klubben opplevd stor pågang av barn og unge fra lokalmiljøet, og fritidsleder i Fritidsetaten øst, Marie Andås (f.v.) og enhetsleder i Fritidsetaten Øst, Sissel Høyvik Hauso ser at omleggingen av tilbudet har gitt effekt.

I januar 2017 omla Fritidsetaten øst driften av Lund ungdomsklubb. Endringen innebar at ungdomsklubben på kveldstid ble erstattet med «etter skoletid» på onsdager for elever ved Oddemarka skole. Bakgrunnen for endringen var uro i ungdomsmiljøet etter den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole i desember i fjor.

– Nærmiljøet og klubben ble rammet av hendelsene og det oppstod uro i ungdomsmiljøet, både med ungdommer fra lokalområdet og ungdommer fra andre bydeler som kom til klubben. Vi valgte derfor å legge om driften det første halvåret i år for å styrke og trygge tilbudet for ungdom i lokalmiljøet på Lund. Vi har nå valgt å legge tilbudet til kveldstid igjen, sier enhetsleder i Fritidsetaten Øst, Sissel Høyvik Hauso.

Endring gav effekt

Klubben hadde oppstart i september, og siden oppstart har klubben opplevd stor pågang av barn og unge fra lokalmiljøet. Fritidsetaten øst har også hele tiden hatt et nært samarbeid med forebyggende enheter i kommune og politi.

- Fritidsetaten øst har tatt initiativ til samarbeid med andre aktører på ungdomsfeltet. Det har gitt god oversikt over ungdomsmiljøet, og sammen er det etablert ulike tilbud og ordninger av forebyggende karakter. Da klubben startet opp etter sommeren opplevde vi stor pågang av barn og unge. Omlegging av tilbudet og ulike tiltak har gitt effekt, og ungdommene fra Lund bruker nå klubben, sier enhetslederen.

Populær klubb

Lund fritidsklubb tilbyr en rekke kultur- og fritidsaktiviteter for barn og ungdom i alderen 10-18 år. Fritidsleder på Lund, Marie Andås (i midten) er her sammen med en gjeng fra juniorklubben som blant annet lagde drops onsdag kveld 18. oktober.

Lund fritidsklubb holder til på Roligheden Gård og tilbyr en rekke kultur- og fritidsaktiviteter for barn og ungdom i alderen 10-18 år. I tillegg til drift av fritidsklubben er fritidsleder engasjert i nærmiljøet og samarbeider tett med skoler, lag og organisasjoner på Lund. Klubben åpnet i 2011, og er et populært tilholdssted for barn og unge.

– Siden klubben åpnet i 2011 har den vært veldig populær, og hundrevis av barn og unge har benyttet seg av tilbudene. Det er et sted hvor man kan treffe venner, og vi har et bredt tilbud av aktiviteter. Vi har blant annet formgivningsaktiviteter hvor de kan lage ting som de kan ta med hjem, bakegrupper, gymsalgrupper, ulike konkurranser, selskapsleker, dansekonkurranse, fredagsarrangementer, temafester. Denne høsten arrangerer vi balubafest, paintball og segway, dataparty og julefest, sier fritidsleder på Lund, Marie Andås.

Se også facebook-siden til Lund fritidsklubb for oppdatert program.

Om Fritidsetaten øst

Fritidsetaten øst har som visjon å skape rom for begeistring! Hovedoppgaven er å legge til rette for et mangfold av kultur- og fritidstjenester. Målgruppen er unge i alderen 10-18 år i lokalområdene øst for Otra, samt unge og voksne med tilretteleggingsbehov. Ung kultur og frivillig engasjement videreutvikles gjennom ukentlige fritidstiltak, arrangementer, turer og workshops. Dette er arenaer for nettverksbygging og talentutvikling med fokus på fysisk aktivitet, dans, band, visuell utfoldelse, fotostudioer, lydstudio og åpne scener. En viktig oppgave er å etablere, drifte og utvikle bydelshus i lokalområdene. Bydelshusene er møteplasser i nærmiljøet for lag og organisasjoner, privat utleie og enhetens aktiviteter.

Kontaktpersoner

Kontaktperson for media: Enhetsleder i Fritidsetaten Øst, Sissel Høyvik Hauso, mob: 901 68 448 

Har du spørsmål om Lund fritidsklubb kan du ta kontakt med:
Fritidsleder i Fritidsetaten øst, Marie Andås, mob: 971 94 500

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 19.10.2017 14:57
Sist endret: 12.08.2019 14:40

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?