Gå til hovedinnhold

Litterær premiere med Sylfest Lomheim

Lørdag 10. november kommer Sylfest Lomheim til Kristiansand folkebibliotek for opplesning av sin første roman «Andre samuelsbok», allerede før boken er kommet ut på trykk. Arrangementet er gratis, og opplesningen skjer tre lørdager på rad.

Litterær premiere

Sylfest Lomheim kommer til Kristiansand folkebibliotek for opplesning av sin nye roman «Andre samuelsbok» allerede før boken har kommet ut på trykk. Opplesningen skjer i tre deler med første opplesning lørdag 10. november fra klokken 13.00-15.30. Foto: Helge Dyrholm

I november inviterer Kristiansand folkebibliotek til en helt spesiell begivenhet. For tre lørdager på rad kommer debuterende dikter Sylfest Lomheim til biblioteket for å ha personlig opplesning av sin første roman «Andre samuelsbok», allerede før boken har blitt trykket. Romanen er skrevet på nynorsk, og de aller første som får høre den er bibliotekets publikum.

– Forfatteren Aksel Sandmose mente at det eneste som er verdt å skrive om, er mord og kjærlighet. I Lomheims bok finner du begge deler, og teksten er full av verdenslitterære referanser. Historien starter på Grønland i Oslo, med avstikkere til Lomheims hjemtrakter i Sogn og til Paris, der forfatteren også er lommekjent, sier arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Opplesning i tre deler

Opplesningen finner sted på Kristiansand folkebibliotek fra kl. 13.00 til 15.30, tre lørdager på rad. Første opplesning arrangeres lørdag 10. november, deretter lørdag 17. november, og siste opplesning skjer lørdag 24. november.

– I eldre tider ble romaner trykket som føljetonger i aviser eller tidsskrifter før de ble utgitt i bokform, og dette er en tradisjon vi har valgt å følge. Denne type lansering er høyst uvanlig i moderne tid, og jeg anser dette som et svært spennende prosjekt som biblioteket har fått æren av å arrangere, sier arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Lørdag 24. november, etter at den siste opplesningen er ferdig, avsluttes arrangementet med en samtale ledet av Fredrik Wandrup med to av dem som har fulgt opplesningsserien i tre deler. Hvilke to som skal følge opplesningsserien velges 10. november.

Om forfatteren

Sylfest Lomheim kommer fra Hafslo i Sogn, og er bosatt i Kristiansand. Han er professor ved Universitetet i Agder, og har tidligere vært direktør for Språkrådet. Lomheim er utdannet filolog ved Universitetet i Oslo og har skrevet en rekke bøker om språk, blant annet Språkreisa – norsk gjennom to tusen år, Ord om ord og Språkteigen. (kilde: www.dreyersforslag.no)

Forfatter: Marte Krogstad/Kristiansand folkebibliotek
Publisert: 07.11.2018 11:34
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?