Gå til hovedinnhold

Listhaug vil lære av Kristiansand

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) besøker Kristiansand torsdag 4. august.

Domkirken og Filadelfia

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) vil lære om integrering av innvandrere i Kristiansand og besøker byen torsdag 4. august. Foto: RegjeringenListhaug vil besøke Domkirkens menighet og Filadelfia menighet for å lære om arbeidet som gjøres for å inkludere flyktninger.

Domkirkens menighet har kontakt med om lag 200 flyktninger og Listhaug starter besøket klokken 11.30 i menighetens velkomstsenter. Her møter hun blant andre internasjonal prest Odd Bjarne Ellefsen og diakon Kristin Haugen fra Domkirken, samt en del frivillige.

Besøket fortsetter hos Filadelfia menighet klokken 12.45. Her møter hun i tillegg til personer fra Filadelfia også leder for introduksjonsprogrammet til NAV, Tor Noraas.

Mye å være stolt av

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) mener Kristiansand gjør en god jobb med å ta i mot og integrere innvandrere.Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen deltar under hele besøket. Han sier det har vært bred politiske enighet om at Kristiansand skal ta et ansvar innenfor dette feltet og at Kristiansand har mye å være stolt av når det gjelder integrering og bosetting av flyktninger.

– I forhold til innbyggertall har Kristiansand bosatt nesten tre ganger så mange som Stavanger og Oslo de siste åtte årene. Dette er også en av grunnene til at vi for få år siden ble kåret til den beste bosettingskommunen. Videre er vi fornøyde med at rundt to tredjedeler av våre flyktninger er i aktivitet to år etter avsluttet introduksjonsprogram. Vi er også stolte og glade over at byen har så mange frivillige organisasjoner og menigheter som ønsker å bidra, sier varaordføreren.

Kontakt for mediene

Varaordfører Jørgen Kristiansen, tlf. 924 68 673

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 03.08.2016 14:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?