Gå til hovedinnhold

Likestillingsutvalget engasjert for "En by for alle"

Likestillingsutvalget stiller seg engasjert bak «En by for alle» i uke 6 2019, et tiltak i realiseringen av kommunens strategi for likestilling, inkludering og mangfold.

Kommunens likestillingsutvalg for "En by for alle"

Kommunalutvalget er kommunens likestillingsutvalg, og støtter engasjert opp om prosjektet "En by for alle". Fv Abdullahi M. Alason (Ap) Jørgen Kristiansen (KrF), Trond H. Blattmann (Ap), Renate Hægeland (H), ordfører Harald Furre (H), Grete Kvelland Skaara (KrF), Mette Gundersen (Ap) og prosjektleder Toril Hogstad i by- og samfunnsenheten. Foto: Ragna Marie Henden

Kommunalutvalget er kommunens likestillingsutvalg, og skal se til at kommunen jobber aktivt for likestilling, inkludering og mangfold i byen. Utvalget har fått en orientering fra prosjektleder Toril Hogstad om «En by for alle» i uke 6, som nå også skal gjennomføres i 2019.

– «En by for alle» i uke 6 er kommet for å bli, og vi støtter opp om tiltaket også i 2019. Uka har et fokus på likestilling, inkludering og mangfold som vi stadig trenger å bli minnet på. Gjennom en uke hvor så mange engasjerer seg får vi løftet fokuset og engasjert byen vår til å komme et hakk videre, sier ordfører Furre, leder for likestillingsutvalget.

– De andre 51 ukene i året er selvsagt også viktig. Men vi trenger alle en ekstra påminnelse. Det får vi under «En by for alle», i alt fra barnehager, skoler, lag, foreninger, kultur, kurs, konferanser, møter og utstillinger, sier ordfører Furre, som er imponert over engasjementet under årets «En by for alle».

– Vi oppfordrer til engasjement også i 2019 for "En by for alle", sier et enstemmig likestillingsutvalg.

Arrangementskalender for 2019

"En by for alle" også i 2019

– I arbeidet med å realisere kommunens likestillingsstrategi startet vi tiltaket «Kristiansand – en by for alle» i 2017 med forberedelser for årets uke. I uke 6 i år koordinerte kommunen en uke med over 60 arrangementer gjennomført av 30 – 40 samarbeidspartnere, sier kommunens LIM-koordinator Toril Hogstad.

– Organisasjoner, lag, foreninger og næringsliv, fylke og institusjoner arrangerte aktiviteter med fokus på likestilling, inkludering og mangfold. Kommunen markedsførte uka med banner, flagg, egen arrangementskalender på nett, Facebook og Instagram. Nå satser vi på å gjenta suksessen også i uke 6 i 2019. Mange har allerede meldt inn at de vil delta og lage arrangementer under «En by for alle», sier Hogstad, som er imponert over engasjementet.

Om "En by for alle" i 2019

Facebook

Instagram

50 på inspirasjonsmøte for 2019

Over 50 representanter fra lag, foreninger, frivillige organisasjoner, institusjoner, kommune og fylke deltok 7. november på Inspirasjonsmøte for "Kristiansand - en by for alle" for 2019.

Inspirasjonsmøtet avsluttet med gruppearbeid, hvor det poppet opp med gode idéer om samarbeid mellom ulike organisasjoner, og videreføring av aktiviteter fra i år. Ved bruk av arrangementskalenderen for "En by for alle" får alle oversikt over aktiviteter etter hvert som de legges inn. Tidspunkter for nye arrangementer kan tilpasses slik at ikke alt skjer på en gang.

Om inspirasjonsmøtet

Grimstad og Reykjavik kopierer

 – Ekstra gøy er det at Grimstad nettopp arrangerte en tilsvarende uke etter modell fra oss. Og nå har Reykjavik på Island tatt kontakt og ønsker å høre mer om vår uke. Så jeg skal dit over nyttår for å fortelle hvordan vi har gjort det, forteller Hogstad.

 – Vi har fått inspirasjon til uka fra Oslo, «OXLO – Oslo Extra Large, en by for alle», og laget vår versjon, forteller initiativtaker Hogstad i Kristiansand.

En by for alle i 2018

Ta en kikk på årets arrangementer under "En by for alle", tips til arrangementer i 2019.

Om en by for alle i 2018

Arrangementskalender i 2018

Kontakt

Prosjektleder og LIM-koordinator i Kristiansand kommune, Toril Hogstad, mobil: 952 56 568

For å melde inn arrangementer: send epost til rådgiver Ragna Marie Henden,
epost: ragna.marie.henden@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 26.11.2018 08:50
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?