Gå til hovedinnhold

Lærlinger vant sølv i YrkesNM

Lærlingene Caroline Albrecht og Marcus Solheim vant sølvmedalje i barne- og ungdomsfagarbeidet under YrkesNM i Bergen 17.-20. oktober.

YrkesNM

Lærlingene Caroline Albrecht og Marcus Solheim vant sølv under YrkesNM. Seieren ble feiret med blomster, kake og kaffe på Lærlingeavdelingen.

17.-20. oktober var 340 ungdommer fra hele landet samlet til YrkesNM ved Bergen for å konkurrere i 25 forskjellige yrkesfag. Fra Kristiansand kommune hadde lærlingene Marcus Solheim (20) og Caroline Albrecht (23) blitt utvalgt til å konkurrere i barne- og ungdomsfagarbeidet. Konkurransen gikk ut på å planlegge å gjennomføre aktiviteter med etterfølgende evaluering.

- Vår første oppgave var ungdommer og da skulle vi ha en fysisk aktivitet med fokus på mestring, samarbeid og samspill. Oppgaven ble utdelt dagen før, og da hadde vi 45 minutter til å planlegge og 20 minutter til å gjennomføre dagen etter. Dag to var oppgaven SFO barn. Da skulle vi ha en aktivitet som gikk på lekens betydning i forhold til vennskap, utvikling, læring og sosialisering, sier Marcus Solheim.

Finaledagen

Lærlingenes innsats resulterte i finaleplass hvor oppgaven ble utdelt på scenen med 15 minutters planleggingstid.

- Finaleoppgaven vår gikk ut på dans, bevegelse og regellek hvor vi hadde samling. Regelleken bestod av Kims lek som går ut på å legge et visst antall ting på et bord. Deretter legger man en duk over tingene. Da duken tas bort skal deltakerne få se tingene før de må snu seg. Den voksne fjerner én eller to ting, og når deltakerne får se bordet på nytt er målet å finne ut hvem som husker hvilken ting som mangler. Tilsutt danset vi boogie woogie, forteller Marcus.

Positiv opplevelse

Lærlingene sikret seg sølv i finalen, og kan fortelle at de er veldig fornøyd med opplevelsen.

- Vi var veldig fornøyd med egen innsats og vi hadde det gøy hele veien. Det spilte derfor ikke stor rolle hvilken farge det var på medaljen. I tillegg fikk vi veldig godt samhold med de andre deltakerne og vi heiet på hverandre. Alt i alt har det vært en veldig fin og positiv opplevelse, sier Caroline Albrecht.

For å gi lærlingene støtte under NM var også deres veileder Ellen Svensson og to representanter fra Lærlingeavdelingen med til Bergen.

- Under hele NM fikk vi god veiledning, støtte og motivasjon fra Lærlingeavdelingen og fra vår veileder. Det var veldig trygt å ha noen med seg slik at vi ikke var der alene, sier Caroline.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 26.10.2016 15:05
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?