Gå til hovedinnhold

La Rampa – en annerledes møteplass

6. juli til 27. august omgjøres området i Gyldenløves gate ved domkirka til et midlertidig byrom ved navn La Rampa. Her vil det bli arrangert en rekke gratis aktiviteter for alle aldersgrupper.

Midlertidig byrom

Nedkjøringsrampa til bibliotekkjelleren er ferdig asfaltert og gjerdene borte.  På gatestrekningen i Gyldenløves gate, mellom Kirkegata og Markens lager Kristiansand kommune et midlertidig byrom i juli og august.

I Gyldenløves gate, mellom Kirkegata og Markens gate, skal det være gågate i henhold til Kvadraturplanen og vedtatt gatebruksplan. Bystyret har bevilget penger til å oppgradere Gyldenløves gate ved domkirka, og gravearbeidet for vann og avløp og nytt gatebelegg starter til høsten. I mellomtiden blir det etablert et midlertidig byrom som alle kan bruke.

– En forutsetning for å få etablert en god gate her, var å få fjernet rampa ned til parkeringskjelleren til biblioteket. Dette arbeidet ble satt i gang våren 2017 og er nå gjennomført. I perioden mellom at rampa er lukket og det settes i gang graving, vil det bli gjennomført midlertidige aktiviteter i dette området, sier rådgiver Anne S. Lislevand i by- og samfunnsenheten.

Gadeyoga og gratis wi-fi

Fra 6. juli til 27. august tilbys det en rekke gratis aktiviteter som passer for alle aldersgrupper. Blant aktivitetene som tilbys er gategudstjenester, seniordans, gadeyoga, workshops med Kristiansand Kunsthall og Agder kunstsenter, og treningsdag med Agder parkour. I tillegg skal Kollektivet KRS ha marked hver lørdag i juli. Området tilbyr også ny møblering, gratis Wi-Fi og sjakk, med mer. Gategulvet vil også få kunstnerisk utsmykking i form av street-art.

I denne aktivitetskalenderen kan du se en foreløpig oversikt over alt som skjer de kommende ukene. Alle aktivitetene er gratis, og det er ingen påmelding. La Rampa har også en egen facebook-side som inneholder oppdatert informasjon. Aktiviteter vil kunne tilføyes fortløpende, og andre aktører oppfordres til å ta kontakt dersom de har andre forslag til aktiviteter.

La Rampa

Arkitekt og planlegger Kristin Søndersrød Ose og Christina Rasmussen fra plan-, F.v. Christina Rasmussen og Kristin Søndersrød Ose gleder seg til åpningen av La Rampa. bygg- og oppmålingsetaten er initiativtakerne bak prosjektet. Formålet er å skape en annerledes møteplass. Erfaringer fra sommerens aktiviteter vil bli innspill til den permanente gågata.

– Prosjektet La Rampa er en slags feiring av at nedkjøringsrampa er borte noe som åpner for nye muligheter. Fokuset vårt er å skape et annerledes byrom og møteplass for barn og voksne i byen. Til prosjektet har vi fått midler fra Vest-Agder fylkeskommune ved nettverket for historiske sørlandsbyer, sier Ose og Rasmussen.

Aktører og ressursgrupper

La Rampa er utarbeidet i tett samarbeid med blant annet Kristiansand domkirke, Kristiansand folkebibliotek, Kristiansand Kunsthall, Agder Kunstsenter, næringsdrivende i området (bl.a. Kristiansand Yoga Studio, Peppe's Pizza, gullsmed Berglihn) og Kvadraturen AS.

– Det har også vært dialog med bl.a. Cultiva, USUS, Agder Parkour og Makerspace. La Rampa er utviklet etter innspill fra dem, og selv om byrommet er midlertidig er formålet å teste ut ulike løsninger til videre og fremtidig etablering av gata, sier Ose og Rasmussen.

Kontaktpersoner

Arkitekt Kristin Søndersrød Ose, mob: 400 42 031
Planlegger Christina Rasmussen, mob: 480 50 337

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 29.06.2017 17:27
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?