Gå til hovedinnhold

Kurs i mestring av sorg

Tirsdag 2. april klokken 17.00-20.30 arrangeres kurset «Mestring av sorg etter tap av en nær person». Kurset er gratis og åpent for alle, og holdes i lokalene til Kristiansand folkebibliotek.

Mestring av sorg etter tap av en nær person

Foto: Landsforeningen uventet barnedød

Sorg er en del av livet, men smerte, savn og lengsel kan være svært intens. Hvordan kan man gå videre med livet sitt når man mister en man er glad i? Er det noen metoder man kan bruke for å håndtere et smertefullt tap, og hvordan kan nettverk og helsepersonell hjelpe til? Når er det snakk om komplisert sorg som krever profesjonell hjelp? På kurset «Mestring av sorg etter tap av en nær person» er det nettopp slike spørsmål som besvares.

Kurset arrangeres tirsdag 2. april klokken 17.00-20.30 i lokalene til Kristiansand folkebibliotek. Kurset et gratis og åpent for alle.

– Kristiansand folkebibliotek har et slagord «Livets mange sider». En av livets sider som svært mange mennesker møter på før eller siden er sorgen. Da kursholderne Atle Dyregrov og Kari Dyregrov ønsket å holde kurs i Kristiansand sa vi ja, og stiller med glede våre lokaler til disposisjon til formålet, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Kurset arrangeres av Landsforeningen uventet barnedød (LUB) i samarbeid med Senter for Krisepsykologi ved Universitetet i Bergen.

Om kursholderne

Kursledere er professorene Atle Dyregrov og Kari Dyregrov.

Atle Dyregrov: professor ved Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen. Han har arbeidet ved Barneklinikken på Haukeland sykehus, var med å etablere Senter for krisepsykologi og er forfatter av en rekke bøker på sorg-, krise- og traumeområdet.

Kari Dyregrov: professor II ved Senter for krisepsykologi ved Universitetet i Bergen. På bakgrunn av forskning med etterlatte tok hun initiativ til Landsforeningen for etterlatte ved selvmord i 1999, og er forfatter av en rekke fagpublikasjoner og bøker.

Du vil også få høre etterlatte fortelle om deres vei tilbake til et godt liv igjen etter å ha mistet et barn.

Målgruppe

Dette er et kurs for alle som har mistet en som står dem nær. Du vil få konkrete, praktiske råd som kan være til hjelp i møte med sorg, slik at du kan klare å leve bra med et smertefullt tap. Kurset er også nyttig for sosiale nettverk, personell som arbeider innenfor helse- og sosialvesen, og andre som hjelper sørgende.

Her knyttes kursledernes mangeårige erfaringer med mennesker som har mistet et barn, ektefelle eller partner, søsken, en nær venn eller andre sammen med kunnskap ervervet gjennom forskning på sorg.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 27.03.2019 17:23
Sist endret: 27.03.2019 17:28

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?