Gå til hovedinnhold

Kurs for flerkulturelle organisasjoner

Agder for alle i samarbeid med blant andre Kristiansand kommune arrangerer kurs for ledere i flerkulturelle organisasjoner. Formålet er å senke terskelen for å kvalifisere seg til ulike støtteordninger.

Kurs om støtteordninger

F.v. Ansvarlig for flerkulturell dialog i Kristiansand kommune, Kim Henrik Gronert, leder for sekretariatet Agder for alle, Inga Lauvdal og kulturrådgiver i Kristiansand kommune Jørgen Skauge ser frem til å arrangere kurs for ledere i flerkulturelle organisasjoner.

Ledere i flerkulturelle organisasjoner i Aust- og Vest-Agder tilbys kurs med temaet «hvordan etablere og drive en frivillig organisasjon i Norge». Kurset arrangeres som et samarbeidsprosjekt med Agder for alle, Kristiansand kommune, Arendal kommune, Batteriet, Aftenskolen og LUNAR.

Agder for alle er et nettverk av kommuner, institusjoner, organisasjoner og enkeltpersoner, og er initiert og driftet av Aust- og Vest-Agder fylkeskommune. Kurset handler både om kvalifisering til støtteordninger og integrering. Vi har et ønske om informasjonsflyt på tvers, og kurset inviterer ledere slik at alle aktørene som jobber med frivillige organisasjoner skal vite om hverandre, sier leder for sekretariatet for Agder for alle, Inga Lauvdal.

Vil senke terskelen

Ansvarlig for flerkulturell dialog i Kristiansand kommune, Kim Henrik Gronert er medarrangør for kurset, og foredragsholder. Han kan fortelle at bakgrunnen for kurset er å senke terskelen slik at flere flerkulturelle får kunnskap om hvordan man kan søke om støtteordninger.

– En reell utfordring er at norske systemer og organisasjoner er formelle når det gjelder å søke midler. Dette fører til mindre representasjon av personer med innvandrerbakgrunn. Dette er forskningsbasert, og på grunn av formelle rammer er det mange som opplever at de ikke kvalifiserer seg til støtte. Mange innvandrere jobber som frivillige og er aktive i samfunnet, og gjennom disse kursene ønsker vi å senke terskelen. Dette er for at flerkulturelle organisasjoner skal få kunnskap om hvordan de kan bli kvalifisert til å søke om midler, sier Kim Henrik Gronert.

Kulturrådgiver i Kristiansand kommune og en av foredragsholderne på kurset, Jørgen Skauge ønsker at flere flerkulturelle organisasjoner skal delta i søknadsprosessen.

– Vi ser at vi har for få flerkulturelle søknader, og formålet med kurset er å senke terskelen slik at de kan delta i søknadsprosessen på like vilkår, sier Skauge.

Fire kurs

Kursene arrangeres som en serie med totalt fire kurs. På kursene får deltakerne blant annet innsikt i:

• drift av frivillige organisasjoner og hvordan det norske samfunnet fungerer
• etablering og strukturering av en frivillig organisasjon
• regnskap for frivillige organisasjoner
• hvordan skrive en årsrapport
• orientering om fremtidige søknadsfrister og søknadskurs

Kursene er gratis og har plass til 70 deltakere. Alle kursene arrangeres i Rådhuskvartalet med oppstart 30. oktober.

Kursoversikt

Kontaktperson for media

Leder for sekretariat for Agder for alle, Inga Lauvdal, tlf: 38 07 45 61 / 913 82 983
Ansvarlig for flerkulturell dialog i Kristiansand kommune, Kim Henrik Gronert, mob: 922 61 306

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 09.10.2017 14:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?