Gå til hovedinnhold

Kunstlotteri for Rajshahi

Hvert tredje år holder Kristiansandsskolene og barnehagene en aksjon for Rajshahi i Bangladesh, vår vennskapsby siden 1979. I år omfatter aksjonen også et kunstlotteri.

Flotte kunstverk

Aksjonsleder Ole Martin Kyllo foran de donerte kunstverkene

– Vi har fått 33 verk av 22 kunstnere som alle ønsker å bidra til å støtte vennskapsbyen vår. Det er trykk, malerier, foto, keramikk og andre verk som nå blir loddet ut for å skaffe penger til årets innsamlingsaksjon, sier Ole Martin Kyllo.

Han er aksjonsleder og rådgiver hos oppvekstdirektøren. De innsamlede midlene skal brukes på ulike prosjekter i Rajshahi.

Du kan se kunstverkene her.

– Vi samarbeider med noen utvalgte organisasjoner i Rajshahi, og de sender søknad om midler til sine prosjekter, sier Kyllo.

Han viser til hva som ble gitt støtte til i forrige treårsperiode og mener at de nye prosjektene som vil få støtte ikke skiller seg nevneverdig fra disse.

Alle barn er med

Alle barn i Kristiansand, fra barnehagen og opp til 10. klasse, deltar i Rajshahiaksjonen som finner sted hvert tredje år. De lærer om Rajshahi, de leser og lager bøker og hefter, og de har laget en nettside.

– De unge viser et stort engasjement, dette er noe de virkelig bryr seg om, sier Kyllo.

Kunstnernes takk

Verkene som loddes ut er også lokale kunstnernes takk til kolleger i Bangladesh for den 33 meter lange og 3,5 meter høye mosaikk-illustrasjonen over den unge nasjonens historie som er montert på Odderøyhallens sørvegg.

Billedkunstner Anne Kathrine Solbakken har også denne gang tatt initiativ til å få kunstnere til å donere bilder til aksjonen. Mange av kunstnerne er hjemmehørende på Odderøya, men også noen flere har bidratt.

– Solbakken har gjort en flott innsats for Rajshahiaksjonen ved flere anledninger. Det er kjempeflott at hun mobiliserer blant sine kunstnerkolleger slik at de donerer verker til aksjonen, sier Kyllo.

Lotteriet pågår fram til 20. november. I Servicetorvet i Rådhuskvartalet kan du se kunstverkene utstilt. Der kan du også kjøpe lodd.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 29.10.2015 11:14
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?