Gå til hovedinnhold

Kulturskolens nye elevtilbud

Til høsten 2017 tilbyr kulturskolen flere nye elevtilbud. Her kan barn og unge lære å lage elektronisk musikk, synge i kor, samt spille i orkester eller i storband. Søknadsfristen for nye og eksisterende tilbud er 7. mai.

Knuden

20. april ble høstens nye elevtilbud lansert på kulturskolen som nå har fått det nye kortnavnet Knuden – Kristiansand kulturskole. På scenen gav både lærere og elever smakebiter på det som skjer til høsten. Foto: Marte Krogstad.

På kulturskolen er det mye nytt som skjer. Skolen har blant annet byttet kortnavn til Knuden og fått ny nettside. Til høsten 2017 starter de også opp med flere nye elevtilbud for barn og unge. 

I tillegg har kulturskolen og Kristiansand Symfoniorkester inngått et helt nytt samarbeid. Det innebærer gratis kammerkonserter for kulturskoleelever i september og november. Fra høsten 2018 blir et også et eget ungdomsorkester som er et samarbeidsprosjekt mellom KSO og kulturskolen.

Nye elevtilbud

Kulturskolen har en rekke elevtilbud for både barn og unge, og til høsten starter de opp med disse nye fagene: 

Elektronisk musikk – laptop

Her kan du lære å skape og fremføre elektronisk musikk med laptop som hovedinstrument. Elevene lærer blant annet om produksjonsteknikker, og er anbefalt for de som har forkunnskaper på tangentinstrument. Nedre aldersgrense er 8. trinn.

Her kan du lese mer om tilbudet.

Kor 

Gratis kor for de yngste. Barnekoret er trosnøytralt og gratis for alle barn i Kristiansand. aldersgruppen er 8-12 år.

Pop-kor for ungdom mellom 13-19 år. Trosnøytralt kor der det jobbes med pop-musikk til koregrafterte bevegelser etter Glee-konseptet. Elevavgiften er på 500 kroner per semester.

Her kan du lese mer om tilbudene.

Orkester 

Til høsten tredobles opptaket på fiolin og cello. Strykeinstrumenter er samspillsinstrumenter, og elevene får nyttig erfaring og et sosialt fellesskap. Nye stryk-elever på 3.- og 4.trinn meldes automatisk inn i orkesteret. Aldersgruppe 9-10 år.

Her kan du lese mer om tilbudet.

Storband

Elever som spiller saxofon, trompet, trombone, el-gitar, piano, el-bass eller trommer kan søke plass i storbandet. Det er gratis å være med, men da må du være korpselev eller elev i kulturskolen. Storbandet spiller populærmusikk som arrangeres av lærerne og blir tilpasset medlemmenes nivå. Aldersgruppe 13-19 år.

Her kan du lese mer om tilbudet.

Søk her

For å søke om elevplass må du sende inn digitalt skjema.

Søknadsskjema 

Søknadsfristen er 7. mai, og det gjelder for alle fag. På kulturskolens nye nettside finner du også all informasjon om skolens tilbud. 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.04.2017 13:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?