Gå til hovedinnhold

Kristiansands moderne byutvikling

Torsdag 29. november klokken 15.30 inviterer tidligere plan- og bygningssjef, Arne Bulie til foredrag i bystyresalen om byens byplanlegging og fysiske utvikling 1945 – 2010.

Foredrag om byutvikling

Hvordan har Kristiansand vokst og utviklet seg i moderne tid? Dette og mer får du svar på i foredraget til Arne Bulie 29. november. Flyfotoet fra august 2009 viser området rundt sentrum av Kristiansand og Kvadraturen. Foto: Anders Martinsen fotografer

Tidligere plan- og bygningssjef Arne Bulie har skrevet bok om byens byplanlegging og fysiske utvikling 1945 – 2010. Torsdag 29. november klokken 15.30 skal han holde foredrag om temaet i bystyresalen. Foredraget er åpent for alle, og det vil bli servert kaffe og boller fra klokken 15.00.

Om boka

Kristiansand sentrum, Kvadraturen, er en av Nord-Europas mest gjennomførte, karakteristiske og verneverdige byer fra renessansetiden, grunnlagt i 1641. Fokuset til Bulie er hvordan byen har vokst og utviklet seg i moderne tid, om det visuelle miljøet, arkitekturen, bydelene og ikke minst den grunnleggende byplanleggingen. Etterkrigstiden fram til dagens samfunn har vært en spennende tid med en fantastisk utvikling i takt med en like fantastisk velstandsutvikling.

De fleste mennesker har et forhold til sine fysiske omgivelser, men tenker lite på hvorfor byen er blitt som den fremstår i dag, og hvilke prosesser som ligger bak. Boka Forfatteren gir en historisk innføring i mange dagsaktuelle problemstillinger. Eksempler på dette er havneutvikling, fortetting, veiutvikling og byggehøyder.

Boka er utgitt med støtte fra Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Sparebanken Sør.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 21.11.2018 16:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?