Gå til hovedinnhold

Rådhuskvartalet resertifisert som Miljøfyrtårn

Rådhuskvartalet i Kristiansand kommune er nå blitt resertifisert som Miljøfyrtårn for tre nye år. Det er tre år siden sist sertifisering, så nå måtte rutiner og systemer igjen sjekkes for videre godkjenning, forteller ordfører Harald Furre, som formelt overrekker Miljøsertifiseringsskiltet til rådmann Tor Sommerseth.

Rådhuskvartalet resertifisert som Miljøfyrtårn

Rådhuskvartalet er igjen sertifisert for tre nye år som Miljøfyrtårn. Det markeres med nytt skilt, som ordfører Harald Furre overrrekker rådmann Tor Sommerseth (tv). Foto: Ragna Marie Henden

- Rådhuskvartalet kalles også hovedkontoret innen miljøfyrtårn i Kristiansand kommune, og har ansvar for oppfyllelse av flere miljøfyrtårnkriterier på vegne av andre kommunale enheter, forteller rådmannen. – Det er viktig for oss å være miljøsertifisert og gå foran som en god miljø- og klimakommune. Vi ønsker å gjøre det vi kan for miljøet i kommunen. Skiltet skal få en fin synlig plass i første etasje i Rådhuskvartalet.

I Kristiansand kommune er det Solvor B. Stølevik som er internkonsulent for å følge opp miljøsertifiseringen i alle enheter i kommunen.

Sertifisering varer 3 år

- I løpet av de neste tre årene må vi imidlertid forbedre oss på noen punkter, sier rådmannen. - Kommunen er helt i front i Norge når det gjelder energiforbruk i bygg, og sparer mye penger på det. Men vi må energimerke flere bygg, og gjennomføre flere radonmålinger og tiltak, og få flere ansatte til å bruke miljøvennlig transport til jobb. Vi bør også bli bedre på avfallssortering og miljøvennlige innkjøp, forteller rådmann Tor Sommerseth. – Dette i følge kommentarene fra sertifisør for Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn

Det er Stiftelsen Miljøfyrtårn som har ansvar for sertifiseringsordningen, og sender godkjent sertifisør til jobben. Kommunen må være Miljøfyrtårn-kommune og ha lisens før private eller offentlige virksomheter kan sertifiseres. Kommunen får med dette sertifiseringsmyndighet. Kommunen har ansvar for at det er nok sertifisører i kommunen.

- Det var Kristiansand kommune som tok initiativet og hadde ideen til miljøsertifisering som nå er blitt et stort nasjonalt viktig miljøtiltak. Det ble opprettet en egen Miljøfyrtårnstiftelse for formålet. Pr i dag er det 5.166 som har fått gyldig sertifisering som Miljøfyrtårn. Det er derfor viktig at vi også går foran som et godt eksempel, sier ordfører Furre og rådmann Tor Sommerseth

Kontakt

Solvor Berntsen Stølevik, Internkonsulent Miljøfyrtårn, By- og samfunnsenheten, mobil:  952 27 301

Miljøfyrtårn www.miljofyrtarn.no

 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.06.2017 14:06
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?