Gå til hovedinnhold

Lanserer Kristiansand kommunes nett-TV

Fra 1. mars kan du se bystyrets møter direkte fra din egen pc, laptop eller mobil. Gå inn på www.kristiansand.kommune.no/nett-TV.

Kommunens nett-TV

Klikk på bildet. Følg bystyrets møter direkte på pc, laptop eller mobil. Du kan også se møtet i ettertid. Dette er en illustrasjon til overføringen er klar og du kan gå videre på linken på bildet.

Link til overføring av bystyremøter finner du her før møtet: www.kristiansand.kommune.no/nett-TV

- Vi håper innbyggerne setter pris på dette tilbudet, og vil benytte seg av muligheten til å følge den politiske behandling av saker som angår de fleste innbyggere i byen, sier ordfører Harald Furre. – Det er jo både en glede og en utfordring for politikere når alt som skjer i bystyresalen overføres både som lyd og bilde. Her gjelder det å ha nypussa briller, og smile pent, smiler ordfører Furre.

Første bystyremøte som overføres er 1. mars fra kl 17 – 22.

Bystyrevedtak

Bystyret vedtok 21.september 2016 å investere i en streaming-løsning for direkte overføring av møter i Bystyresalen. Målet er å skape mer engasjement rundt politiske prosesser, og legge til rette slik at alle innbyggerne kan følge beslutninger i byens øverste politiske organ.

Velg selv kamera du vil se

Nå er tre kameraer for direkte overføring montert. Det er også forbedret lys over både talerstol og podiet. Kristiansand har valgt en løsning som skal være enkel og brukervennlig å følge. Over 100 kommuner og fylkeskommuner i Norge benytter denne løsningen i dag.

Du kan selv hele tiden velge hvilket kamera du vil se på, og med et tastetrykk skifte kamera fra talerstolen, podiet eller oversikt over salen.

Sakspapirene legges ved overføringen

Sakspapirene til møtene legges på samme løsning, og du kan åpne saksdokumenter i sendingen, både underveis og i ettertid.

Se møtene i ettertid

Du kan også se møtene i opptak lenge i ettertid. I første omgang skal bystyremøter være tilgjengelig på nett i 2 år. Etter direkteoverføringen blir møtet lagret slik at du kan klikke direkte på hver behandling av en sak, og trenger ikke spole frem og tilbake i hele møtet.

Spol tilbake direkte i overføringen

Underveis i den direkte overføringen kan du også klikke tilbake til tidligere saker som er blitt behandlet. Starter du å se på møtet lenge etter det har begynt, kan du altså klikke direkte på tidligere behandlede saker i møtet.

Første bystyremøte som vises på nett-TV er 1. mars kl 17.00 – 22.00

Bystyremøter i 2017

 1. mars      Her kan du se saksliste og sakspapirer til dette møtet.

29. mars

31. mai

21. juni

20. september

25. oktober

22. november

13. desember kl. 09.00 (budsjettmøte)

Kontakt

Om lansering og overføring bystyremøter:
Ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890
Teknisk rundt streamingløsningen:
Kommunikasjonsrådgiver Ragna Marie Henden, mobil 91 88 88 29

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 22.02.2017 13:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?