Gå til hovedinnhold

Kristiansand folkebibliotek i medvind

Fra Nasjonalbibliotekets tilskuddspost til arenautvikling får Kristiansand folkebibliotek 900 000 kroner i 2017. Det plasserer biblioteket i klasse med de som får aller størst tilskudd.

I toppsjiktet

900 000 kroner er et godt tilskudd til arenautvikling i 2017

– Denne gangen får vi mer enn dobbelt så mye som i 2016, nemlig 900 000 kroner. Riktignok søkte vi om over en million, men dette var faktisk i overkant av hva vi hadde forestilt oss, sier en strålende fornøyd biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Hun vet enda ikke om Nasjonalbiblioteket gir noen føringer for bruk av midlene, hvor mye som skal gå til arrangementer og hvor mye som skal gå til oppgradering/ombygging, det vil gå fram av tildelingsbrev, som blir sendt ut i disse dager. Det som er helt sikkert er at noe av midlene vil gå til det nye arrangementsrommet i kjelleren på biblioteket, som er i ferd med å bli bygget akkurat i disse dager.

– Bare for sammenlikningens skyld kan jeg nevne at Oslo og Bergen har fått mer midler enn oss. Vi ligger likt med Trondheim – og har fått litt mer enn Stavanger – men vi er altså å finne i det øvre sjiktet, helt klart! sier en stolt biblioteksjef.

I 2016 fikk Kristiansand folkebibliotek 400 000,- på sin søknad til Nasjonalbiblioteket. 200 000 kroner til arrangementer og 200 000 kroner til oppgradering av det nye arrangementsrommet i kjelleren på hovedbiblioteket.

– Nasjonalbibliotekar, Aslak Sira Myhre, har gitt klart utrykk for at han er begeistret for våre ombyggingsplaner og vårt arbeid med å gjøre biblioteket til et levende litteraturhus. Da er det godt å se at denne begeistringen også gir slike konkrete utslag, sier biblioteksjefen.

Undlien forsikrer om at midlene kommer på et svært beleilig tidspunkt, midt i ombyggingsprosessen.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 07.12.2016 11:37
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?