Gå til hovedinnhold

Kristiansand er årets båtkommune 2017

9. mai mottok ordføreren det synlige beviset på at Kristiansand er årets båtkommune 2017.

Anerkjennelse

Ordfører Harald Furre fikk overrakt plaketten av Geir Giæver i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) og Vetle Børresen i båtmagasinet Båtens Verden.

- Dette er en stor anerkjennelse av det arbeidet som gjøres i Kristiansand for å tilrettelegge for bruk av fritidsbåter. Det å være på sjøen er en viktig del av svært mange kristiansanderes liv. Nå får vi en bekreftelse på at vi er gode til å tilrettelegge for båtfolket, også ute i skjærgården. I Kristiansand har vi også den situasjonen at alle som vil ha båtplass, får det, sier ordfører Harald Furre.

Det var kommunikasjonssjef Geir Giæver i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) og ansvarlig redaktør Vetle Børresen i båtmagasinet Båtens Verden som overrakte plaketten som viser at kommunen har skilte med utmerkelsen. Plaketten blir hengt opp ved servicebygget i Gjestehavna.

274 kommuner

Det er første gang båtmagasinet og KNBF deler ut prisen. I vinter sendte de ut en undersøkelse til 274 kommuner, som ble bedt om å svare på en rekke spørsmål knyttet til båtlivet i kommunen.

- Med denne prisen ønsker vi å hedre en kommune som gjør en god innsats for båtfolket. På bakgrunn av svarene vi fikk, fant vi at Kristiansand er mest foroverlent og gjør mest for båtfolket. Blant annet har kommunen et eget småbåtutvalg, tilfredshetsundersøkelser, tar båtfolket med på råd og investerer både i båtplasser og bryggeanlegg i skjærgården, sier Geir Giæver.

Han og Børresen har også merket seg at det er båtplasser til alle, og at det er tilrettelagt for vinteropplag på parkeringsplassene i havnene.

- Vi deler ut prisen for at det skal bli bedre tilrettelagt for båtfolket. Vi ser at arbeidet i Kristiansand er godt forankret sentralt i kommunen, sier Vetle Børresen.

Kristiansand kommune leier ut ca. 4800 båtplasser fordelt på 22 havner. Før denne sesongen er det gjort oppgraderinger både i Justvik og Auglandsbukta.

Forfatter: Jon Sverre Karterud og Ragna Marie Henden (foto)
Publisert: 09.05.2017 15:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?