Gå til hovedinnhold

Kristiansand Eiendom vant IA-prisen 2016

Under årets IA-konferanse på Kilden 11. oktober ble Kristiansand Eiendom tildelt IA-prisen for offentlig sektor.

IA-prisen

Fra Kristiansand Eiendom var HR-rådgiver Linda Kittelsen, leder Bygg og eiendomsavdelingen, Per-Christian Nygård som var stedfortreder for eiendomssjefen og tillitsvalgt Helge Johansen i Kristiansand Eiendom Byggservice til stedet for å motta prisen.

IA-prisen deles ut hvert år til en bedrift, virksomhet, organisasjon som har utmerket seg i arbeidet med IA. Det legges vekt på at prisvinner har oppnådd gode resultater på en eller flere av følgende punkter:

• inkludere flere personer med nedsatt funksjonsevne
• tilrettelegge for eldre arbeidstakere
• redusere sykefraværet
• IA-samarbeidet er godt forankret i partssamarbeidet i virksomheten
• kan fremstå som «IA-fyrtårn»
• har vist stor vilje og evne til å tilrettelegge og gi sine ansatte mulighet til å stå i jobb

De nominerte i kategorien offentlig sektor var Hellemyr skole, Kristiansand Eiendom, Kvinesdal kommune, Vennesla kommune og IRS Miljø.

Juryens begrunnelse

Årets IA-pris gikk til Kristiansand Eiendom, og prisutdeler var Elisabeth Blørstad, fylkesdirektør i NAV Vest-Agder. Før utdelingen presenterte hun juryens begrunnelse:

Bedriften har et inkluderende og godt arbeidsmiljø som er preget av mangfold. IA-arbeidet er godt forankret i ledelsen, tillitsvalgte, verneombud og alle ansatte. Bedriften gjennomfører opplæring av ledere, tillitsvalgte, verneombud innen de ulike IA-temaene, avholder samlinger for alle ansatte i HMS/IA-arbeid og psykisk helse, og driver med systematisk oppfølging av sykemeldte. Dette har redusert fraværet fra 2014 til 2015 med 16 prosent. Bedriften har også arbeidstreningsplasser for kandidater fra NAV.

Resultat av godt samarbeid

Her mottar Kristiansand Eiendom IA-prisen 2016 på Kilden 11. oktober.

Mottakerne av prisen kunne fortelle at de hadde jobbet målbevisst for å bedre samarbeid og redusere sykefravær.

- Vi har 235 ansatte som arbeider i ulike bygg i kommunen. For en leder er det utfordrende å gi oppfølging, støtte og medvirke når man jobber så spredt. Derfor er det ekstra stas å motta denne prisen for det er et resultat av samarbeidet mellom ledelse, tillitsvalgte, verneombud og ansatte. Her har også NAV Arbeidsslivssenter spilt en viktig rolle for de har gitt oss mye støtte i det forebyggende arbeidet, sier HR-rådgiver Linda Kittelsen før hun fortsetter:

- I forhold til sykefravær ser vi at IA-dagen har gitt svært gode resultater for å få ansatte tilbake i jobb, og det er noe som blir adopert i andre sektorer og enheter i kommunen. For vår del er det flott å kunne være et IA-fyrtårn for andre, og alle ansatte kan være skikkelig stolte av jobben de gjør, sier hun.

- Det ligger mye godt arbeid bak, og det er så mange som fortjener denne prisen, sier tillitsvalgt Helge Johansen i Kristiansand Eiendom Byggservice, før Linda Kittelsen legger til: Denne prisen går til alle, og det vil bli feiring i alle avdelingene og team slik at alle kan få en del av dette. Veien videre blir å finne ut hvordan vi kan bli enda bedre, men først skal det feires!

- Utrolig motiverende

Eiendomssjef Hans-Christian Gram kunne fortelle at politisk fokus på sykefravær, konkurranseutsetting og IA-inkluderende tiltak har vært viktige faktorer i arbeidet.

- Jeg vil gi en honnør til det politiske miljøet som har hatt et stort fokus på temaet sykefravær. Dette har vært med på å motivere ledelsen i Kristiansand Eiendom til å sette enda mer ressurser inn i arbeidet med å redusere sykefraværet. Kristiansand Eiendom har tjenesteområder som er i en konkurranseutsatt situasjon. Arbeidet vi har gjort innenfor IA prisen sitt område har vært sentralt for at disse tjenesteområdene i dag fremstår som konkurransedyktige.

- Ved å motta denne prisen viser vi at det er mulig å lykkes med IA inkluderende tiltak, innenfor et kommunalt system, samtidig som vi leverer konkurransedyktige tjenester. Det er liten tvil om at dette også gjør noe med lagånden og teamfølelsen som en helhet, og det er utrolig motiverende, sier eiendomssjef, Hans-Christian Gram.

Kontaktperson for media

HR-rådgiver Linda Kittelsen: 922 83 459

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 13.10.2016 12:34
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?