Gå til hovedinnhold

Kringsjå skole best i Beintøft

Kringsjå skole er kåret til Kristiansandsregionens beste skole i årets Beintøft-kampanje.

3000 deltok

Kringsjå skole ble kåret til den beste skolen i Kristiansandsregionen og vant 10.000 kroner. Fra venstre: Silje Tobiassen, Casper Austgarden-Lund, Heine Mathias Haraldseid, Mina Charlotte Aslesen og varaordfører Jørgen Kristiansen.

De to beste klassene i regionen er 4. klasse ved Øvre Slettheia skole og 5 b fra Vågsbygd skole.

Ca. 3000 elever fra 24 skoler i Kristiansandsregionen har vært med på Miljøagentenes konkurranse Beintøft i høst. Beintøft går ut på å sykle og gå til skolen, og i tillegg lære om miljøvennlig transport. På landsbasis har det deltatt 36 000 elever. Til sammen har de syklet og gått samme strekning som fra jorden til månen og nesten tilbake igjen.

I kampanjen ble Vest-Agder tredje beste fylke, bare slått av Rogaland og Sør-Trøndelag.

Premiedryss

Miljøagentene og varaordfører Jørgen Kristiansen sto for et skikkelig premiedryss til de beste skolene i og klassene i årets Beintøft-konkurranse. Det skjedde torsdag 2. november i bystyresalen
i Kristiansand. De tre beste skolene i regionen ble premiert. Det samme ble de tre beste klassene.

To klasser oppnådde samme poengsum: 4. klasse ved Øvre Slettheia skole og 5 b på Vågsbygd skole. Begge ble premiert med 5000 kroner. Etter loddtrekning trakk Miljøagentene ut klassen ved Øvre Slettheia skole som den beste klassen i Vest-Agder.

Miljøagentene

Ane Brohaug, som er organisasjonsagent i Miljøagentene, delte ut premien til den beste klassen i Vest-Agder. Tidligere på dagen hadde hun besøkt denne klassen og undervist om miljøspørsmål, blant annet om hvor skadelig plast er for miljøet. I sin tale i bystyresalen sa hun at det aller viktigste for Miljøagentene er at utslipp av klimagasser går ned, at luften blir bedre å puste i og at det er gøy å sykle og gå til skolen.

Fem grunner til å sykle og gå

I sin tale til elever fra seks skoler i Kristiansand gikk varaordføreren gjennom enda flere grunner til å sykle og gå til skolen. Han spurte også elvene, som svarte villig vekk. De svarte bedre miljø og mer trim. Varaordføreren skrøt av svarene og la til enda noen grunner til å sykle og gå:

 • Tryggere skolevei, fordi færre foreldre kjører elever til skolen
 • Mer læring – elevene er mer opplagt når de kommer på skolen
 • Det er sosialt å gå eller sykle sammen med andre elever

Resultater:

Beste barneskole i Kristiansandsregionen

 • Kringsjå skole 13 444 poeng kr 10 000
 • Solholmen skole 12 231 poeng kr 5 000
 • Sjøstrand skole 12 085 poeng kr 5 000

Beste klasser på barnetrinnet i Kristiansand kommune

 • 4. klasse Øvre Slettheia skole 2 392 poeng kr 5 000
 • 5 B fra Vågsbygd skole 2 392 poeng kr 5 000
 • 4 A Sjøstrand skole 2 280 poeng kr 2 000

Solholmen skole ble nest beste skole. Fra venstre: Maja Langfeldt, Leon Stave Sordal, Baste Andreassen og Martin Kvangraven.

Sjøstrand skole ble tredje beste skole. Premien ble mottatt av elevrådsleder Hanna Grosaas-Kristiansen (t.v.) og nestleder i elevrådet; Amanda Ege Tveit.

Miljøagentene delte ut en sjekk på 5000 kroner til 4. klasse på Øvre Slettheia skole – som beste klasse i Vest-Agder. Fra venstre: Ane Brohaug fra Miljøagentene, Mohammed Hamza Farhat, Truls Bjerkely Liebermann, Erika Bårdsdatter Sørjoten og Pichsandra Noe.

5 B på Vågsbygd skole ble kåret som beste klasse i Kristiansand: Fra venstre: Ane Brohaug fra Miljøagentene, Maria Grimsby-Nilsen, Soneta Kim Veng, Eirik Ribe, Sander Solberg Eriksen og varaordfører Jørgen Kristiansen.

4 A på Sjøstrand skole ble tredje beste klasse i Kristiansandsregionen. Fra venstre: Ida Westbye og Eskil Oudalstøl.

 

 

 

Forfatter: Bjørne Jortveit
Publisert: 10.11.2017 07:56
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?