Gå til hovedinnhold

Kongestatuen kommer tilbake

Nå er det bekreftet at kongestatuen av Haakon VII skal komme tilbake til Øvre Torv før 17. mai.

På plass før 17. mai

Rådgiver Angjerd Munksgaard gleder seg over at kongestatuen kommer tilbake til Kristiansand før 17. mai, og inntar sin plass på sokkelen på Øvre Torv. Foto: Marte Krogstad

I over to år har sokkelen på Øvre Torv stått tom etter at statuen av Haakon VII datt i bakken og ble skadet under flytting.

Nå skal endelig kongen komme hjem til Kristiansand, og innta sin plass på Øvre Torv. Montering av statuen vil finne sted før 17. mai.

– Kongestatuen har blitt vasket, renset og vokset, og er i sin beste form på lang tid. Da statuen falt ned for over to år ble det ene beinet stygt skadet. Dette har nå blitt reparert, og bronsestøperen som har utført arbeidet har gjort en kjempegod jobb med å bevare det kunstneriske uttrykket, sier rådgiver Angjerd Munksgaard hos kulturdirektøren.

Neste uke skal sokkelen friskes opp ved at en forgyller skal legge nytt gull i bokstavene som er risset inn i steinen.

Tidkrevende arbeid

Arbeidet med å restaurere og konservere kongestatuen har tatt lang tid, men endelig kan kongen få vende hjem.

– Arbeidet har tatt lang tid. For det første er det et tidkrevende arbeid, og for det andre er det få bronsestøpere i Norge som kan utføre slike komplekse oppdrag. Nå er jeg utrolig glad for at kongen kommer hjem igjen, og at han kommer tilbake før 17. mai, sier Munksgaard.

Kontaktperson

Rådgiver Angjerd Munksgaard, mobil: 920 67 238

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 03.05.2019 16:06
Sist endret: 03.05.2019 16:06

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?