Gå til hovedinnhold

Konferanse om kultur og byutvikling

Fagkonferansen «Kulturens påvirkning på byutvikling» som finner sted på Teateret torsdag 24. november har allerede mange påmeldte.

Kultur som byutvikler

Anne Tone Hageland, Jørgen Skauge, Christina Rasmussen og Kjetil Nordhus tar opp viktige spørsmål for byutviklingen

– Det er over 80 påmeldte nå, men vi har absolutt plass til flere, sier kulturrådgiver Jørgen Skauge i Kristiansand kommune.

Sammen med fylkeskultursjef Anne Tone Hageland , Daniel Nordgård fra Usus, Teater-sjef Kjetil Nordhus, rådgiver i By- og samfunnsetaten Øyvind Lyngen Laderud og rådgiver Christina Rasmussen fra Plan-, bygg- og oppmålingsetaten er han med i prosjektgruppen bak arrangementet.

Hvordan bidrar kulturaktørene til å bygge en bedre by? Er kultur nødvendig for byutviklingen? Disse spørsmålene er sentrale under torsdagens konferanse på Teateret.

Arrangørene har hentet en rekke erfarne aktører til å innlede med forskjellige innfallsvinkler på kulturlivets rolle i byutviklingen.

Program og påmelding

Her finner du programmet. Påmelding, med frist onsdag 22. november her

– Vi synes blant annet at det er spennende å se hva Drammen har fått til på dette området. Det får vi høre mer om fra Gunnar Grinaker fra Papirbredden innovasjon, sier Anne Tone Hageland.

Hun er opptatt av disse spørsmålene og synes det er flott å få til en konferanse som kan gi økt bevisstgjøring på temaet.

– Jeg regner også med at det blir interessant å høre den danske byutvikleren og etnologen Nicolai Carlberg, og ikke minst kristiansanderen Morten Usterud fra firmaet Trøbbelskyter som blant annet står bak etableringen av Kulturhuset i Oslo, kommenterer Jørgen Skauge.

Teateret

– Det passer ypperlig for oss å være vertskap for denne konferansen. Vi er jo også en viktig aktør når det gjelder å utvikle denne delen av Kvadraturen, og det som skal tas opp på konferansen passer tematisk med vår profil, sier Teater-sjef Kjetil Nordhus.

Han står foran store utfordringer med å få satt i stand det gamle teaterbygget i Kongensgate til sin nye tilværelse. Men Teateret har allerede begynt sitt andre liv som kulturell arena, og holder dørene oppe for denne viktige konferansen.

Konferansen er gratis og åpen for alle, men man behøver påmelding av hensyn til serveringen.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 21.11.2016 15:50
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?