Gå til hovedinnhold

Kodekveld for barn og unge

29. august arrangerer Kristiansand folkebibliotek høstens første kodekveld for barn og unge.

Lær å lage dataspill

Det var godt oppmøte på fjorårets kodekveld i Kristiansand. Foto: Kristiansand Folkebibliotek

Kristiansand folkebibliotek i samarbeid med Lær Kidsa Koding er i gang med ny kodekveldsserie for barn mellom 8 og 12 år. Kodekvelden arrangeres en gang i måneden der barn og unge får muligheten til å lære programmering. Formålet er å øke unges kompetanse i en digital verden, og bidra til at de lærer å skape med teknologi som verktøy.

– Samfunnet trenger digital kompetanse, og kodekveldene bidrar til å gi barn og unge kompetanse som de kan ta med seg videre i skole og jobb. I tillegg får de økt forståelse av informasjonsteknologi og innsikt i vår digitale verden. Målet er at de skal skape noe selv, og på kodekveldene lærer de blant annet å lage egne dataspill, sier prosjektleder i Lær Kidsa Koding, Tjerand Silde.

Høstens kodekvelder

Kodekveldene er gratis og arrangeres siste mandagen i måneden. Biblioteket har pc'er tilgjengelig, og det det kreves ingen forkunnskaper i programmering. For de som ønsker å ta med egen pc trengs det heller ingen programvare i forkant.

Høstens første kodekveld starter mandag 29.august klokken 18.00 – 20.00 og arrangeres på Kristiansand folkebibliotek. Denne kvelden vil det også være et informasjonsmøte for foreldre, mens barna koder.

Påmelding til kodekveld 29. august 

Kodekveldene fortsetter utover høsten, og neste kurs holdes:
mandag 26. september
mandag 31. oktober
mandag 28. november.

Påmelding til kursene legges ut på bibliotekets hjemmeside ca. tre uker før arrangementet.

Du finner også informasjon om kodekveldene på bibliotekets egen facebookside.

Enorm interesse

Lær Kidsa Koding er et frivillig nettverk og hadde oppstart i Kristiansand for to år siden. Siden den gang har kodeklubben utviklet seg over hele Norge, og snart er det 100 klubber rundt i landet. Prosjektlederen kan fortelle at tilbakemeldingen har vært veldig positiv, og oppfordrer foresatte og voksne til å bli med.

– Barna syns det er veldig stas å få lage egne ting og tilbakemeldingene har vært strålende. Siden oppstarten har det vært enorm interesse. Vi oppfordrer derfor foresatte og voksne til å bli med på kodekveldene slik at de kan lære bort, hjelpe til og bistå, sier Tjerand Silde.

Kontaktpersoner

Kontaktperson biblioteket: Adnan Agic, 415 15 140
Kontaktperson Lær Kidsa Koding: Tallak Tveide, 402 20 423

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 19.08.2016 14:36
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?