Gå til hovedinnhold

Klimaforandringer og beredskap

Over 100 ansatte i flere agderkommuner skal 1. september kurses i hvordan kommunene kan ruste seg best mulig for å møte følgene av klimaforandringene.

Mer ekstremvær

Prosjektleder for prosjekt egenberedskap i Kristiansand kommune, Silje Solvang, ønsker velkommen til seminar på Grønt senter.

– Fremtidens klima for Sørlandet er mer ekstremvær, regn og vann. Dette får konsekvenser vi som kommune, aktører og innbyggere må ta på alvor. Derfor inviterer vi til et spennende heldagsseminar hvor vi ønsker å gi kommuneansatte i hele Agder et kompetanseløft innenfor de aktuelle temaene. På denne måten kan vi hjelpe egne innbyggere på en enda bedre måte i møte med saker om klima, klimatilpasning og beredskap, sier prosjektleder for prosjekt egenberedskap i Kristiansand kommune, Silje Solvang.

Prosjekt egenberedskap

Hvem tar regninga?

Fagsjef og advokat Mia Ebeltoft i Finans Norge - hovedorganisasjonen for finansnæringen i Norge – er en av de som skal i ilden på seminaret. Hun vil fortelle hva slags rolle forsikringsnæringen tar i møte med klimautfordringene.

- Det er nemlig en kjent utfordring at det er uenigheter mellom kommunene og forsikringsselskapene om hvem som har ansvaret for skader når ekstremværet kommer. Og det er nettopp ekstremvær som er en av de mest kjente konsekvensene av klimaforandringer her i Agder. Det gjelder særlig mer vann i form av hyppigere styrtregn og mer regn enn tidligere styrtregnperiodene, sier Solvang.

Også Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap, Miljødirektoratet, Agder Energi, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og byingeniør Terje Lilletvedt vil ha innlegg.

Program for dagen

Seminaret arrangeres 1. september på Grønt senter på Odderøya, og varer fra klokka 08.30 til 16.00.

Seminaret arrangeres av teknisk sektor i Kristiansand kommune som første del i prosjektet Egenberedskap. Andre del av prosjekt Egenberedskap skjer lørdag 8. oktober, i et større opplegg der innbyggerne inviteres til å være med.

Kontaktinformasjon

Silje Solvang
Prosjektleder for prosjekt egenberedskap
918 12 150

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 31.08.2016 08:44
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?